Böjte Csaba miséjére és a Csillagösvény missziós körútra invitálja az érdeklődőket a kulturális miniszter

Pontos helyszíneket és időpontokat Csák János bejegyzése alatt kommentben találják azok, akik szeretnének csatlakozni.

Magyar Nemzet
Forrás: Csák János közösségi oldala2023. 06. 29. 11:28
CSÁK János
Kolozsvár, 2022. augusztus 13. Csák János kulturális és innovációs miniszter beszédet mond a felújított kolozsvári Szent Mihály-templom megáldásán 2022. augusztus 13-án. MTI/Kiss Gábor Fotó: Kiss Gábor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csák János kulturális és innovációs miniszter a Csillagösvény missziós körutat ajánlja hivatalos közösségi oldalán. 

„Szívből támogatom Böjte Csaba testvér összefogást és békét hirdető kezdeményezését” – írja a kulturális és innovációs miniszter bejegyzésében. 

A miniszter úgy folytatja, 

„A Kárpát-medence lakói, a keresztény Európa népei a nándorfehérvári csata emlékére ma is mindennap hallják megkondulni a harangokat délben. A déli harangszó nemcsak ebédre hív minket, de arra is emlékeztet, hogy együtt, Isten kegyelméből meg tudjuk őrizni és át tudjuk adni lelki, szellemi, tárgyi értékeinket, azokat a kincseket, amelyekért annak idején őseink csatába mentek Nándorfehérvár alatt.”

Csák János szerint ezt az eszmét erősíti Böjte Csaba testvér július elsején, tizenegy órakor kezdődő szentmiséje az erdélyi Vajdahunyad várában, ahol kibontják a déli harangszó zászlajátm és a marosszéki Kodály Zoltán Gyermekkar ősi Mária-dalokból álló koncerttel hirdeti, hogy nemcsak Hunyadi János korában, de ma is képesek vagyunk összefogni, értékeinket megvédeni és továbbadni a felnövekvő generációknak a béke érdekében.

Csák János azt írja, Csaba testvér júliusban Magyarország több pontján hagyományteremtő szándékkal hívja fel a figyelmet a déli harangszó napjára, hirdeti az összefogást és a békét: a helyszíneken szentmisét celebrál a gyermekkar koncertjével kísérve.
A miniszter arra biztat, csatlakozzon a kezdeményezéshez és járja végig a Csillagösvény missziós körutat! Pontos helyszíneket és időpontokat a miniszter kommentjében, a bejegyzés alatt találnak az érdeklődők.


Borítókép: Csák János (Fotó: MTI/Kiss Gábor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.