Latin-Amerika első számú cirkuszfesztiválján lép fel a magyar Recirquel társulata + videó

Június 21. és 23. között Braziliában mutatják be a Recirquel Solus Amor című produkcióját. A magyar társulat Latin-Amerika legfontosabb nemzetközi cirkuszfesztiválja, a 19 ország művészeit felvonultató Circos vendége lesz. A Vági Bence rendezte, kortárs táncot és cirkuszművészetet ötvöző produkció az első magyar előadás a fesztivál történetében, a társulat művészei Sao Paulo legrangosabb színházában, telt ház előtt mutatkozhatnak be.

Magyar Nemzet
2023. 06. 20. 15:35
Recirquel cirkusz
Recirquel cirkusz Fotó: Hirling Bálint
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Öt év után tér vissza Dél-Amerikába a Recirquel: korábbi chilei és kolumbiai turnéi után most Brazíliában vendégszerepel a magyar társulat. Latin-Amerika legfontosabb, idén elsősorban kortárs produkciókat felvonultató nemzetközi cirkuszfesztiválján, a Circoson mutatják be a Vági Bence rendezte Solus Amort, amely a hétéves múltra visszatekintő fesztivál első magyar előadása lesz, amelynek egyúttal ez a tengerentúli premierje – közölte a Recirquel.

A Recirquel társulata igen látványos produkciót visz a latin-amerikai fesztiválra
A Recirquel társulata igen látványos produkciót visz a latin-amerikai fesztiválra Fotó: Székely Flóra

A 12 millió lakosú Sao Paulóban megrendezett Circos Sesc Nemzetközi Cirkuszfesztiválon négy kontinensről összesen 19 ország művészei lépnek fel, a tíznapos kulturális eseménysorozat programjában elsősorban újcirkuszi produkciók és fizikaiszínház-előadások szerepelnek. 

A Recirquel társulat a város legrangosabb és legmodernebb előadóhelyén, a Teatro Paulo Autran színházban háromszor lép fel június 21. és 23. között – az előadásokra már elővételben elkelt az összes jegy.

A 2020-ban debütált, Vági Bence rendezte Solus Amor a „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális előadás. A produkció korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét. A hitről és a szeretetről, a természetről és az univerzumról szóló előadásban az újcirkusz, a klasszikus és a modern tánc egyesül. Az ámulatba ejtő akrobatika mellett a tánc lehetőséget ad az önkifejezésre, a finomabb jelentésárnyalatok közvetítésére és a történetmesélésre. A Solus Amor nem egy történetet mond el, hanem többféle közelítésben azt vizsgálja, mennyire fontos az ember számára a bolygónkon jelen lévő szeretet. 

A produkció feleleveníti a szeretet különféle rétegeit, a szerelem és a gyűlölet változatait, de mindenekelőtt azt az egyetlen és ősi hajtóerőt kutatja, mely időtől és tértől függetlenül mindannyiunkat összeköt.

A Solus Amor Magyarországon legközelebb július 24-én és 25-én lesz látható Vigántpetenden, a Művészetek völgye Cirque du Tókert játszóhelyén, majd ősztől a Müpa Fesztivál Színházában.

Borítókép: Hirling Bálint 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.