Gyűjtést szervez a tavaly megsérült Tóth Nikolett balerinának a Margitszigeti Színház + videó

Augusztus 4-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon mutatják be az Experidance Fergeteges című előadását, amelyben Sisi királyné szerepét balesete előtt Tóth Nikolett játszotta.

Magyar Nemzet
2023. 07. 18. 16:30
Tóth Nikolett Experidance Margitszigeti Színház
Tóth Nikolett Sissi szerepében Forrás: Experidance
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tóth Nikolett 2022. június 27-én, munkahelyére menet szenvedett súlyos koponya- és gerincsérülést, amikor a Jókai utcában ráomlott egy lakóház egy része. A Margitszigeti Színház a Fergeteges című táncelőadáshoz kötődően most jótékonysági gyűjtést szervez Tóth Nikolett mielőbbi gyógyulása érdekében. „A művésznő erős élni- és gyógyulni vágyása reményteljes felépülést prognosztizál” – mondta Bán Teodóra, a Margitszigeti Színház ügyvezetője, aki – mint az Operaház volt balerinája – a legnagyobb szeretettel és nyitottsággal kér mindenkit, hogy a támogassa és segítse a gyógyulást, amely minden bizonnyal sikeres lesz.

Tóth Nikolett Margitszigeti Színház
Tóth Nikolett a Fergeteges című előadás plakátján 
Fotó: Margitszigeti Színház

Bán Teodóra az Erzsébet királyné életét feldolgozó Sisi-produkció kampányának indítása előtt felkereste a balerinát, hogy amennyiben hozzájárulna, szeretné a táncművésznő arcával elindítani a kommunikációt. Tóth Nikolett örömmel fogadta a lehetőséget, így hamarosan láthatják a táncművész plakátjait Budapest utcáin.

A művésznő jelezte a beszélgetés során, hogy örömmel megtekintené a felújított és ismét színre kerülő Sisi-táncelőadást. A Margitszigeti Színház akadálymentesített, így a jelenleg kerekesszékben érkező, a baleset előtt a címszerepet alakító táncművésznőt örömmel tudja fogadni a színház.

A beszélgetés során kiderült, hogy a közeljövőben Tóth Nikolett új és korszerű, ám valószínűleg hosszan elhúzódó rehabilitációs kezelésen vehet részt, amelynek jelentős költségeire a művésznő és családja szívesen fogadja a támogatást.

Az augusztus 4-én bemutatott Sisi-előadásra jegyet váltók minden jegyből 1500 forinttal támogatják a Tóth Nikolett megsegítésére létrehozott alapítványt. 

Emellett a színház felkínálja a lehetőséget a közvetlenül adakozni kívánóknak is. Akik a gyógyulást segítő kezelésekhez, a költséges eszközök beszerzéséhez segítséget kívánnak nyújtani, közvetlenül megtehetik a Tóth Nikolett Alapítvány részére, illetve az előadás helyszínén kihelyezett gyűjtőpontokon is.

A legendás szerelem ihlette Sisi-produkciót az Experidance táncosai és a 100 Tagú Cigányzenekar szólistái adják majd elő. A táncdráma hőse egy lázadó királyné, egy vakmerő gróf és egy csodaszép lány, akik eltáncolják a soha be nem teljesülő szenvedély hol felfokozott érzelmi, hol gyötrelmes pillanatait. Az Experidance táncosai ezen az estén sem okoznak majd csalódást a közönségnek. A tüzes magyar táncokat népszerű, nemzetközi és modern irányzatokkal szelídítik majd meg, vagy éppen fokozzák a végletekig.

Sisi szerepét ezúttal Kapitány Dorottya alakítja, a további szerepekben pedig Rimár Izabella, Petrovics Petra, Vincze Levente Gergely, Benkő Dávid, Veres Tamás, Lugosi Fábián és Barna István lép színpadra augusztus 4-én.

A megsérült táncművész rehabilitációját a Tóth Nikolett Alapítványon keresztül lehet támogatni:

OTP bank: 11714051-21460409

Adószám: 19358796-1-42

IBAN: HU69117140512146040900000000

Borítókép: Tóth Nikolett Sisi szerepében (Forrás: Experidance)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.