Megszüntették a Rammstein frontembere elleni nyomozást + videó

A berlini ügyészség szerint nincs bizonyíték arra, hogy Till Lindemann bárkit zaklatott volna.

Magyar Nemzet
2023. 08. 29. 14:53
Till Lindemann, a Rammstein frontembere
Till Lindemann, a Rammstein frontembere Fotó: DPA / AFP Forrás: Christophe Gateau
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem találtak elég bizonyítékot a vádakra, így leállították a német metálzenekar énekese elleni nyomozást – közölte a berlini ügyészség kedden. Till Lindemann ellen korábban szexuális zaklatás és kábítószerterjesztés miatt emeltek vádat. A Die Welt szerint a bizonyítékok értékelése során nem merült fel arra utaló jel, hogy Lindemann akaratuk ellenére kényszerített volna nőket szexuális cselekményekre, sem arra, hogy olyan anyagokat adott volna nekik, amelyek befolyásolhatják vagy hatástalaníthatják az akaratukat. Arra sem talált semmiféle bizonyítékot a berlini ügyészség, hogy a Rammstein frontembere szexuálisan kihasznált volna kiskorúakat. 

Till Lindemann
Till Lindemann. Fotó: AFP/Tobias Schwarz

Till Lindemann ellen azután indítottak vizsgálatot, hogy a sajtóban több tanú megvádolta, állításaikat azonban a nyomozás nem erősítette meg. A feltételezett áldozatok ráadásul az ügyészséggel nem vették fel a kapcsolatot, még azután sem, hogy ismertté vált az énekes elleni nyomozás, csak a sajtóval. Az újságírók pedig a tanúvallomás megtagadásának jogára hivatkoztak, ezért nem volt lehetőség arra, hogy állításaikat alátámasszák, illetve megvizsgálják azok hitelességét. 

A berlini ügyészség a tanúk közül konkrétan Kayla Shyx youtuber vádjait kommentálta. Szerintük vádjai a kihallgatások során is túlzottan pontatlanok maradtak, és Shyx saját tapasztalatait sem tudta leírni az állítólag megtörtént eseményekről.

A főügyészség egy másik vádló, Shelby Lynn esetét is kommentálta. Az ír nő a vilniusi koncert után tette feljelentést a litván hatóságoknál, ám elutasították a keresetét. Ügyében a német ügyészség sem talált semmilyen ténybeli bizonyítékot. 

 

Borítókép: Till Lindemann, a Rammstein frontembere (Fotó: DPA/AFP/Christophe Gateau)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.