Kínosan beégett az RTL műsorvezetője a könyvfesztiválon

Sok mindenről beszélt, de arról a legkevesebbet, amiről kellett volna.

Forrás: HVG, Mandiner2023. 09. 30. 13:31
Magyar könyvkiadók napja
Budapest, 2023. szeptember 28. Érdeklõdõk a 28. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon a budapesti Millenárison a megnyitó napján, 2023. szeptember 28-án. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtökön nyílt meg a 28. Budapesti nemzetközi könyvfesztivál, amelynek díszvendége az elismert amerikai sci-fi író, John Scalzi, aki a megnyitó ünnepségen Budapest Nagydíjban részesült.

Az esemény laudációját, vagyis méltatását Nagy Ervin színészre és Szabados Ágnes műsorvezetőre, a Nincs Időm Olvasni Kihívás (NIOK) és olvasóközösség alapítójára bízták. A Könyves Magazin tudósítása szerint meglehetősen kínosra sikerült a rendezvény, mivel Szabados Ágnes inkább magáról ejtett néhány szót a neves szerző helyett.

A beszámolók szerint az RTL műsorvezetője ahelyett, hogy elismerő szavakkal Scalziról beszélt volna, negyedórán át a saját Facebook-csoportjáról osztott meg információkat, 

és elmondta, hogy milyen fontos neki az olvasás, meg hogy az olvasásnak fel kell vennie a harcot a TikTokkal és a Netflixszel.

Szabados Ágnes az olvasás értékét ecsetelte a könyvfesztivál közönségének, nagyjából két mondatot szentelt Scalzinak, végül egy olyan olvasói üzenettel zárta a beszédet, ami őt és a NIOK-ot dicsérte – írja a Mandiner.

Borítókép: Budapesti nemzetközi könyvfesztivál (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.