Meghalt Jack Sonni, a Dire Straits gitárosa

Hatvannyolc évesen elhunyt Jack Sonni, a Dire Straits zenésze, akire sokan a „másik gitárosként” emlékeznek.

2023. 09. 01. 19:45
Fotó: AFP/Davide Pischettola
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pennsylvaniai Indiana államban született Sonni 1978-ban találkozott a Dire Straits alapító tagjaival és gitárosaival, David és Mark Knopflerrel. 1984 és 1988 között volt a banda tagja, így játszott az 1985-ös Brothers in Arms lemezen, amely nemzetközi sikert aratott. Az album 1985-ös megjelenését követően tizennégy héten keresztül az első helyen állt az Egyesült Királyságban, és kilenc héten át a Billboard Top 200 első helyén volt. Számos koncerten játszott, fellépett a legendás Live Aiden is a londoni Wembley-ben.

A zenész a legendás Live Aiden is fellépett a londoni Wembley-ben (Fotó: Sky News)

Ikerlányai születésekor felhagyott a profi zenéléssel, főleg marketingesként dolgozott olyan szervezeteknél, mint a Guitar Center vagy a Noepe Center for the Literary Arts. 

Nagyon szomorú hír, sajnálom hogy Jack Sonni meghalt. Szerettük, hogy velünk volt a Brothers in Arms-turnén, amely mindannyiunknak kedves emlék

írta John Illsley, a zenekar egyik alapítója csütörtöki Facebook-bejegyzésében.

Borítókép: Jack Sonni a színpadon (Fotó: AFP/Davide Pischettola)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.