A Dallasból ismert Patrick Duffy szereplésével forog a magyar vígjáték

Mi is több alkalommal beszámoltunk már arról, hogy Vékes Csaba rendezésében többek között Patrick Duffy és Scherer Péter szereplésével új magyar film készül. A Lepattanó forgatásáról ezúttal a Film.hu számolt be olvasóinak.

Forrás: magyar.film.hu2023. 10. 01. 10:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint írják: a Magyar Rádió egyik használaton kívüli épületében, faborítású falak között, a kihalt, labirintusszerű folyosókon, a Lepattanó című romantikus sportvígjáték modern irodát megjelenítő díszlete között került sor az általuk megtekintett jelenet forgatására. A cikk arról is beszámol, hogy a filmbeli gombfocicsapat tagjai – köztük Derzsi Dezső, Waskovics Andrea, Katona László és Fekete Zsolt – valóban elsajátították a gombfoci alapjait, Horváth Imre hétszeres világbajnok, a szektorlabda-szövetség elnökétől, aki öt napig tanította őket.

A gombfocicsapat tagjainak szenvedélye a játék (Fotó: Gordon Eszter)


Fény derül az írásból arra is, hogy Gönye László forgatókönyvíró fejéből a történet már évekkel ezelőtt kipattant, de csak a Szia, Életem! című film munkálatainak befejezése után vágtak bele ebbe a munkába. 

A kezdetek kezdetén az volt a tervünk, hogy ez egy nagyon macsó, tesztoszteronfilm lesz, csinálunk egy A jó, a rossz és a csúfot a gombfoci világában. A fejlesztés során került bele a romantikus szál a történetbe, de fontos volt számunkra, hogy ne legyen sablonos. Végül ez a szerelmi háromszög lett a kedvenc részem, ami apa-fia és egy lány között alakul ki

– idézi Vékes Csabát, a film rendező-forgatókönyvíróját a Film.hu.

A cikkből azt is megtudhatjuk, hogy az alkotók célja a vidéki, hobbijuknak élő kisemberek nagyon is emberi történeteinek bemutatása. Mint írják, anyagi helyzetük miatt mással kell foglalkozniuk. Mindegyikünk mélyről érkezik, és terápiás okból kezdi el a gombfocizást, ami aztán az életükké és a szenvedélyükké válik.

– Ez az ember a szenvedélyéért mindent feláldoz: felesége már rég nincs, barátnője sem, csak valamilyen szeretőféleség, akit viszont titkolni kell. Teljes csőd a magánélete. Minden este mirelit pizzát eszik, mert azt ki tudja fizetni, el tudja készíteni, és meleg étel. A fiával, akit Derzsi Dezső játszik, tűrhetetlen a viszonya, kinézet és tehetség szempontjából is semmibe veszi, nem bízik és nem hisz benne. Aztán egyszer csak bejön a mecénástól ez az utalás, ami megváltoztatja az életüket, és ez a felfordulás alakítja át a viszonyukat – idézi Kálmán karakterével kapcsolatban az őt alakító Scherer Pétert a Film.hu. A moziportál meglátása szerint 

a legtöbbet a bátor színészválasztás miatt hallhattunk eddig a készülő filmről, hiszen a gazdag mecénást, akinek véletlenül rossz számlán landol a pénze, a Dallas jófiúját, Bobby Ewingot is megformáló amerikai színész, Patrick Duffy alakítja.

Vékes Csaba a cikkben arról is mesél, miért döntött az amerikai színész mellett: – A történet egy magyar kisvárosi közegben játszódik, és itt kell megjelennie egy brazil milliárdosnak. Számomra nagyon fontos volt, hogy amikor megérkezik ez az ember, ő ne eljátssza azt, hogy nagyon más, ne csak beöltöztessük az egyik kitűnő magyar színészünket, hanem tapintható legyen, hogy ő nem ebből a közegből jön. Elkezdtem gondolkodni azon, hogy ki él a magyar fejekben úgy, mint a nagyon gazdag jófiú, aki mindig segít, ha baj van, akkor azt gondoltam, hogy ez nem lehet más, mint a Bobby Ewing. 

Amikor megemlítettem Roskó Péter producernek, hogy szeretném, ha a mecénásnak elhívnák Patrick Duffyt, nyilvánvalóan elkezdett nevetni, mert biztos volt benne, hogy viccelek

– idézte fel Vékes Csaba rendező a Film.hu-nak, akik szerint ennek ellenére kifejezetten gördülékenyen ment a felkérés, és mint írják, Duffy beváltotta a hozzá fűzött reményeket, mert annyira más volt a kisugárzása, mint bárkinek, akit ismernek, hogy remekül működött a jelenetekben. 

Roskó Péter producer reményei szerint széles közönséget fog megszólítani a film, de úgy gondolja, hogy a 40 év feletti korosztály fog leginkább érdeklődni a Lepattanó iránt.

Van egy jól látható idősebb korosztály, akik járnak moziba Magyarországon és én bennünk bízom, mert nekik Bobby és a gombfoci is jelent valamit

– idézi a producert a cikk írója.

A romantikus sportvígjáték rendezője és forgatókönyvírója Vékes Csaba, forgatókönyvírója Gönye László, operatőre Dévényi Zoltán, producere Roskó Péter és Scherer Péter, vágója Gotthárdi Balázs, látványtervezője Takács Eszter, zeneszerzője pedig Kovács Márton. A főbb szerepekben Scherer Péter, Derzsi Dezső, Waskovics Andrea, Katona László, Fekete Zsolt, Rába Roland, Gyuricza István, Elek Ferenc, Mucsi Zoltán, Petrik Andrea, Gáspár Sándor és Patrick Duffy lesznek láthatók. 

A Három Homár Kft. és a Blue Duck Arts gyártásában készülő Lepattanó az NFI 322,4 millió forintos támogatásával készül, és előreláthatólag 2024 augusztusában nézhetjük meg.
A cikk teljes egészében a Film.hu oldalán érhető el.

Borítókép: Javában zajlanak a forgatási munkálatok (Fotó: Gordon Eszter)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.