A műfaj őshazájába látogat a Napsugár bábszínház

A Békéscsabai Napsugár Bábszínház tagjai szombaton utaznak Kínába – jelentette be Varga Anna, a társulat marketingmenedzsere. Mint elmondta, Békéscsaba testvérvárosi kapcsolatot ápol Senjanggal, és a távol-keleti nagyváros azt kérte, hogy első alkalommal egy kulturális szervezet képviselje a megyeszékhelyet országukban, így rájuk esett a választás, hogy részt vegyenek az egyhetes testvértelepülési látogatáson.

Forrás: BAOL2023. 10. 27. 14:00
Napsugár Bábszínház
Budapest, 2023. május 26. Jelenet a Békéscsabai Napsugár Bábszínház új otthonának avatása alkalmából rendezett elõadásból 2023. május 26-án. A társulat a felújított klasszicista Ursziny-Beliczey-kúriában mûködik, amelyet egy modern épületrésszel bõvítettek ki. MTI/Lehoczky Péter Fotó: Lehoczky Péter Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A helyi önkormányzat döntött arról, hogy a Napsugár bábszínház hét fős csapata látogasson Senjangba. Az egyhetes turnén a Kockavarázs című előadást mutatják be négy alkalommal – sorolta Varga Anna. Elmondta, hogy a darab a saját produkciójuk, Biró Gyuláé a főszerep, a rendező Csortás Zsóka, a tervező pedig Lenkefi Réka.

Napsugár Bábszínház
Jelenet a Békéscsabai Napsugár Bábszínház új otthonának avatása alkalmából rendezett előadásból 2023. május 26-án. A társulat a felújított klasszicista Ursziny–Beliczey-kúriában működik, amelyet egy modern épületrésszel bővítettek ki. Fotó: MTI/Lehoczky Péter

 

A menedzser kifejtette, hogy mivel Kína zárt internetes rendszert használ, ezért eddig csekély rálátásuk volt a műfaj ottani sajátosságaira, érdekességeire. Így a személyes találkozás mindenképp hasznosnak ígérkezik számukra, hiszen India és Japán mellett Kína a bábszínjátszás őshazája.

– Lesz majd egy ünnepélyes megnyitó, ahol Lenkefi Zoltán igazgató bemutatja a Napsugár Bábszínházat, a többi program egyelőre meglepetés. Szeretnénk megnézni Senjang világörökség részét képező építményeit, és igyekszünk bepillantani a kínai bábszínházi miliőbe, kapcsolatba lépni a tradicionális bábjátékosokkal. Bízunk abban, hogy az ottani kollégák később esetleg bemutatkozhatnak a nemzetközi bábfesztiválon – nyilatkozta a Békés Vármegyei Hírportálnak Varga Anna.

 

Borítókép: Jelenet a Békéscsabai Napsugár Bábszínház új otthonának avatása alkalmából rendezett előadásból 2023. május 26-án (Fotó: MTI/Lehoczky Péter)
 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.