Konferenciát rendeznek az MCC pécsi központjában

Az MCC Pécsi Képzési Központ ad otthont november 29-én annak az egyedülálló konferenciának, amelyen kiemelkedő kompetenciákkal rendelkező szakemberek és előadók osztják meg gondolataikat és tapasztalataikat az oktatás, valamint a mesterséges intelligencia kapcsolatáról.

Forrás: bama.hu2023. 11. 28. 7:00
null
Fotó: Szilágyiné Tukács Orsolya
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fél tízkor kezdődő, egész napos rendezvény központi témája az lesz, hogy a digitális fejlődés korszakában az oktatásnak is lépést kell tartania az új technológiákkal és paradigmaváltásokkal. Ebben a dinamikus környezetben rendkívül fontos, hogy pedagógusok és oktatási szakemberek naprakész információkkal rendelkezzenek, és megvitassák azokat a kihívásokat, amelyekkel az oktatási rendszer napjainkban szembesül 

− tájékoztat a rendezvénnyel kapcsolatban a bama.hu internetes portálon megjelent cikk.

Az MCC számos tehetséget felkarol országszerte (Fotó: Róka László)

Az írás tájékoztatása szerint a programon többek között előad majd Fegyverneki Gergő digitálispedagógia-szakértő, módszertani tanácsadó, aki 11 órakor kezdődő előadásában a tanulási projektek tervezésének és megvalósításának kulisszatitkaiba vezeti be a hallgatóságot. 

A rendezvényt 17 órától nyilvános szakmai program zárja,  Nekünk Róma kell? – Mit üzen az ókor napjainknak? címmel. Prof. Dr. Grüll Tibor, ókortörténész, tanszékvezető egyetemi tanár, az MTA doktora a PTE-BTK képviseletében érkezik, hogy megossza gondolatait az ókor üzenetéről és annak relevanciájáról a mai világban 

− olvasható a bama.hu cikkében, amely arra is felhívja a figyelmet, hogy az esemény lehetőséget kínál a pedagógiai innováció és a mesterséges intelligencia területén zajló párbeszéd elmélyítésére, a tapasztalatcserére, hálózatépítésre és az új irányok kijelölésére az oktatás világában. 

Az eredeti cikk a bama.hu oldalán érhető el.
Borítókép: Az MCC pécsi központjában megrendezésre kerülő konferencia témája az oktatás és a mesterséges intelligencia kapcsolata lesz (Fotó: Bach Máté)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.