Cristóbal Balenciaga divattervező életéről készített sorozatot a Disney+

A Disney+ 2024. január 19-től izgalmas utazásra invitál a couture világába a legendás tervező életén és munkásságán keresztül. A hírek szerint a baszk származású Cristóbal Balenciaga történetét 1937-ben kezdi a sorozat, ugyanis a tervező ekkor mutatta be első párizsi haute couture kollekcióját.

2023. 12. 27. 21:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alberto San Juan alakítja Cristóbal Balenciagát, egy rejtélyes és rendkívül tehetséges férfit, aki szembeszállt az akkori társadalmi konvenciókkal és forradalmasította a divat világát. A főszereplőhöz egy nemzetközi szereplőgárda is csatlakozik, köztük Anna-Victoire Olivier színésznő Audrey Hepburn bőrébe bújik, aki a tervező ügyfele volt. Patrice Thibaud mint Christian Dior és Anouk Grinberg mint Coco Chanel tűnik fel.

Cristóbal Balenciaga
Cristóbal Balenciaga 1937-ben érkezett Párizsba (Forrás: Disney+/David Herranz)

A történet 1937-ben kezdődik, amikor húsz évvel korábban Spanyolországban, a második világháború kellős közepén alapított Balenciaga-ház Párizsba érkezik.

 A sorozat a baszk tervező átmenetét mutatja be a párizsi haute couture-ba, amikor is művészetét a francia vásárlók preferenciáihoz kellett igazítania. 

Az alkotás a főváros nyüzsgésébe kalauzol bennünket, ahol a divatház úgy dönt, hogy az V. György sugárúton rendezi be üzletét. Innovatív stílusa és merész kreációi, mint például a híres babydoll ruha, szenzációt keltettek az 50-es és 60-as években. 

A széria a sikerek mellett a tervező karrierjének kevésbé tündöklő időszakát is feltárja, amelyet a prêt-à-porter felemelkedése és az olyan nagy nevek, mint Yves Saint Laurent és Pierre Cardin megjelenése fémjelez.

Borítókép: A sorozat a baszk tervező átmenetét mutatja be a párizsi haute couture-ba (Forrás: Disney+/David Herranz)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.