Már dolgozik Horváth Lajos Ottó a balesete után

A Nemzeti Színházban balesetett szenvedett színész korábban a Most vagy soha! című magyar kalandfilmben forgatott. Ennek nemrégiben zajló utószinkronján Horváth Lajos Ottó már részt tudott venni – értesült a Blikk.

Forrás: Blikk2023. 12. 15. 10:30
Szász Júlia; HORVÁTH Lajos Ottó
Budapest, 2019. december 20. Horváth Lajos Ottó (b) Prospero és Szász Júlia (j) Miranda szerepében William Shakespeare A vihar címû komédiájának próbáján a Nemzeti Színház nagyszínpadán 2019. december 19-én. A színdarabot december 20-án mutatják be Andrzej Bubien rendezésében. MTI/Soós Lajos Fotó: Soós Lajos Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csaknem egy hónappal balesete után visszatérhetett a munkába Horváth Lajos Ottó, írja a Blikk. A Nemzeti Színház művésze a Most vagy soha! című magyar történelmi kalandfilmben forgatott korábban, és annak vették fel nemrég az utószinkronját. 

Horváth Lajos Ottó
Már dolgozik Horváth Lajos Ottó (Forrás: YouTube/Nemzeti Színház)

– Horváth Lajos Ottó is ott volt, és a történtek ellenére profin elvégezte a munkáját, élvezte, hogy újra dolgozhat. Szerencsére a kezén kívül minden egyéb sérülése rendbe jött már, de látszik, hogy nagyon megviselték a történtek, nincs jól lelkileg 

– jelentette ki az egyik stábtag.

A Blikk információi szerint a Nemzeti Színházban történt balesetben Horváth Lajos Ottó egyik keze sérült meg, miután 

az esésnél beletenyerelt egy reflektorba, amelynek a szilánkjai a csontjáig hatoltak, érintve az inakat, izmokat és ízületeket. 

Miután a két sérültet mentővel a Semmelweis Egyetem Traumatológiai Klinikájára szállították, Horváth Lajos Ottó kezét péntek estétől szombat reggelig operálták az orvosok.

A színész keze az újság értesülései szerint azóta is gipszben van, és még kérdéses, hogy a szakembereknek sikerült-e – és ha igen, milyen mértékben – helyrehozni a súlyos sérülést. Horváth Lajos Ottónak számos szerepe van a Nemzeti Színházban, ha sérülése maradandó, elképzelhető, hogy az előadásokat hozzá igazítva át kell majd átalakítani.


Mint ismert, Szász Júlia és kollégája, Horváth Lajos Ottó a Nemzeti Színház november 10-i Rómeó és Júlia előadásán szenvedett balesetet, amikor leestek egy 2,8 méter magas díszletelemről. A sajnálatos események miatt elismerve vezérigazgatói felelősségét, Vidnyánszky Attila lemondott a Nemzeti Színházban betöltött posztjáról. Döntéséről tájékoztatta Csák János kulturális és innovációs minisztert, aki a Kulturális és Innovációs Minisztérium közleménye szerint a színházban történt balesettel kapcsolatos vizsgálat lezárulta után foglalkozik a kezdeményezéssel. Vidnyánszky Attila addig is maradéktalanul ellátja a színház vezetésével összefüggő feladatait, a minisztérium pedig továbbra is folyamatos kapcsolatot tart az intézménnyel és figyelemmel követi a vizsgálati eljárást. A balesetben szintén megsérült Szász Júliát a Semmelweis Egyetem klinikáján kezelték, először november közepén hagyhatta el az egészségügyi intézményt, de a hónap végén ismét felkereste a traumatológiai osztályt. December elején újra hazaengedték.

 

Borítókép: A színész a Nemzeti Színház Rómeó és Júlia című előadásán szenvedett balesetet Szász Júliával (Fotó: MTI/Soós Lajos)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.