Bényomoztunk a faluba…

Ötödik alkalommal rendezte meg az Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület a nagyszabású Kárpát-medencei regöstalálkozót, melyre a hagyományos regöléssel foglalkozó közösségek szinte kivétel nélkül eljöttek.

Forrás: VEOL2024. 01. 07. 15:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kiscsőszi találkozó fontos eleme a Kultúrpajtában bemutatkozó regöscsoportok műsora, melyet audiovizuális eszközökkel rögzítették a szervezők, hogy a folyamatos archiválás során tudományos értékű anyagot állítsanak össze.

A regöscsoportok műsorát archiválják (Forrás: VEOL) 


A Veszprém Vármegyei Hirportál beszámolója szerint a részt vevő egyesületek bemutatói mellett a régió zenészei, énekesei is adtak műsort, valamint a Naszály Zenekar jubileumi koncertje is sikert aratott. A hagyományoknak megfelelően disznó- és malacvágással, majd az ünnepi menü elkészítésével folytatódott a találkozó. 
Január elején a már hagyománnyá váló lovas kocsis, lovas újévi felvonulással köszöntötték a környék lakóit. 
 

A rendezvényen részt vett szervezetek:  

Utra Mari Társaság, Dozmati Regösök, gencsapáti regösök, debreceni regösök, Bartók Táncegyüttes regösei, dobai regösök, iszkázi regösök, zalaszántói Három Hegy Egyesület, székesfehérvári és kiscsőszi regösök, Kiscsőszi Gyermek Betlehemes Csoport. 


A találkozóról írott teljes beszámolót itt olvashatják el. 
Borítókép: Regöstalálkozó Kiscsőszön (Forrás: Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.