Sci-fi kisregény ihlette Szilágyi Csilla fényszobrász kiállítását

Szilágyi Csilla fényszobrász üveg- és betonalkotásaiból nyílik kiállítás Budapesten, a B32 Galéria és Kultúrtérben február 22-én. A Mikrokozmosz című tárlat különlegessége, hogy Herczeg Tamás lézeranimációinak köszönhetően a tárgyak mintázatai kivetülnek a falra.

Forrás: MTI2024. 02. 18. 8:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szilágyi Csilla munkái bejárták a világot Seattle-től kezdve Milánón és Prágán át Dubajig, a mostani lesz a művész 70. kiállítása. A Mikrokozmosz című tárlaton üveg-, beton- és fényszobrok, valamint installációk lesznek láthatók. A kiállítás címét Donald Wolheim Az idő peremén című sci-fi kisregénye ihlette, a fényinstallációk lézer- és animáció micro-mapping technikával készült munkák. A regény egy laboratóriumi körülmények között megalkotott mesterséges világról szól.

Öntött, összeolvasztott, homokfújt, csiszolt üvegek láthatók a kiállításon, lézerrel, LED-fénnyel vagy projektorral megvilágítva.

Ebben a kontextusban hibrid módon kel életre egy immerzív tér, a szobrászat, üvegművészet és fényművészet határmezsgyéjén. A tárlat három hétig tekinthető meg, a belépés ingyenes. Szilágyi Csilla a művészeti oktatási intézmények diákjainak minden pénteken csoportos tárlatvezetést tart, előzetesen egyeztetett időpontban.

Borítókép: Az egyik kiállított darab (Forrás: B32 Galéria és Kultúrtér)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.