Hímesek tulipánkertje a Hagyományok Házában + exkluzív videó

Szemet gyönyörködtető hímes tojásokat nézhet meg az, aki betér április 13-ig a Hagyományok Házába. A tojás önmagában is jelkép: az újjászületés, termékenység szimbóluma. A rájuk kerülő díszítés, a mintavariáns pedig még külön üzenetet hordoz. A húsvéthétfői locsolásért cserébe adott ajándéktárgy ma már nemcsak elfogyasztásra szánt jutalom, hanem művészi értékeket is hordozó míves termék.

2024. 03. 29. 5:23
Easter eggs before dying (Photo: Nandor Veres)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hagyományok Házában kihelyezett tárlat két részből áll. Az egyik fele a tízéves Tojásdíszítők Egyesületét köszönti, itt a szervezet huszonkét tagja mutatkozik be, a kiállítás másik fele az egyesület jubileumára meghirdetett Tankó Anna országos tojásdíszítő pályázatra érkezett munkákat prezentálja. Erre olyan hímesekkel lehetett jelentkezni, amik hagyományos technikával készültek, és valahogy megjelenik rajtuk a tulipánt. A kiállítás kapcsán a tojásírás csodás hagyományáról Mosonyi Éva, az egyesület alapítója mesélt lapunknak. 

A videót készítette: L. Szabó Fruzsina

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.