Így kapcsolódik egymáshoz Mozart és a Led Zeppelin

Március 15. és 17. között a kismartoni Esterházy-kastélyban megrendezik a quartetto plus vonósnégyes-fesztivált, valamint a kastélyban és Fraknó várában is több alkalommal indítanak magyar nyelvű vezetéseket a hosszú hétvége miatt.

Forrás: MTI2024. 03. 12. 14:40
Esterházy Kastély
Fotó: Facebook / Schloss Esterhazy
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Esterházy-kastély ezen a hétvégén ad otthont a quartetto plus vonósnégyes-fesztiválnak, amelynek idei programja a kamarazene sokszínűségét hangsúlyozza.

Haydn terem
A Haydn-terem az Esterházy-kastélyban (Forrás: Facebook/Schloss Esterhazy)
  • Március 15-én a Schumann Quartett és Sabine Meyer klarinétművész koncertjére várják a közönséget, akik Haydn-, Beethoven- és Mozart-darabokat hallhatnak majd.
  • Március 16-án az Erinys Quartet előadásában Kaija Saariaho Terra Memoria című szerzeményét, Haydn és Leos Janácek vonósnégyeseit adják elő az Esterházy-kastély kápolnájában, a Haydn Teremben pedig a Signum Quartett lép fel, akik Mozart és a Led Zeppelin zenéjét fogják egyesíteni.
  • Ugyancsak a Signum Quartett lép színpadra Chen Reiss kíséretében március 17-én délelőtt, ezen az előadáson Haydn-, Fanny Hensel-Mendelssohn-, Schumann- és Schubert-darabokat adnak elő a művészek.
     

A magyar ünnepi hétvége tiszteletére a magyar érdeklődőket Fraknó várának gyűjteményébe több, magyarnyelvű vezetéssel is várják. A kiállítási terekben a harmincéves háborúból és a török elleni harcokból, Mária Terézia korából és a Habsburg Birodalom Napóleon elleni csatáiból származó fegyverek láthatók, valamint felszerelési tárgyak, koronázási zászlók is.

Fraknó vára a XVII. század óta őrzi az Esterházyak örökségét. A vár helyiségeiben eredeti állapotban maradtak fenn a ritka hercegi gyűjteményi darabok. Az Esterházy kincstárban, az úgynevezett Wunderkammerben is lesznek magyar nyelvű vezetések.

A kismartoni Esterházy-kastély összes kiállítását is meg lehet majd tekinteni a kastélyjeggyel március 15. és 17. között, valamint mindhárom napon egy-egy időpontban családi vezetést is tartanak. Mind a vár, mind a kastély ezen a hétvégén vezetés nélkül is megtekinthető lesz a nyitvatartási időben.
 

Borítókép: Esterházy-kastély (Forrás: Facebook/Schloss Esterhazy)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.