Hatvanéves a Scooter frontembere, így lepték meg Sarkadon

Sokan fiatalkori nosztalgiából, mások őszinte szeretetből vagy egyszerűen csak poénból hallgatják őket, valószínűleg azonban a legendás német elektronikus zenei formációt mit sem érdekli, ki, miért jár a koncertjeikre, amíg mindenhol hatalmas tömegek előtt játszanak. A Scooter frontembere, H. P. Baxxter a mai napon ünnepli a hatvanadik születésnapját, ennek alkalmából felidézzük a legfurcsább magyar fellépését.

2024. 03. 16. 9:00
Open-air festival "Rock in the Park
05 June 2022, Bavaria, Nuremberg: The singer of the German techno band Scooter, H.P. Baxxter (Hans Peter Geerdes), is on stage at the open-air festival "Rock im Park". It is one of the biggest music festivals in Bavaria. In previous years, up to 70,000 rock fans had come. The festival lasts until June 5. Photo: Daniel Karmann/dpa (Photo by DANIEL KARMANN / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: Europress/AFP/Daniel Karmann
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az 1993-ban alakult Scooter a pályafutása során több mint hatvanmillió lemezt adott el, és hamar sikeressé is vált, elsősorban a Hyper Hyper című slágerével. 1995-ben pedig olyan történt, ami ma elképzelhetetlen lenne, hiszen bár nagyobb fesztiválok alkalmával minden nyáron élvonalbeli nemzetközi előadók egész sora lép fel vidéken is, az év többi részében Budapesten kívül a klubokban legfeljebb szökőévekben egyszer fordul elő, hogy egy népszerű külföldi együttes koncertezzen.

Scooter frontman H.P. Baxxter
Scooter. Fotó: Europress/AFP/Christian Charislis

Ellenben a Scooter, amikor az említett esztendőben hazánkba látogatott, elkerülte a fővárost és a hétvégén fellépett Sarkadon és a Kazincbarcikán is. A két koncertből az előbbi az izgalmasabb – illetve lehet, hogy a másik is, csak azt nem dokumentálta a helyi televízió az utókor számára –, ugyanis az elektronikus zenei sztárokat a polgármester személyesen fogadta. És az erről készült, a YouTube-on fellelhető, közel háromszázezer megtekintésnél járó, már-már kultikussá vált videó szinte egy kandikamerás felvételnek hat. Egyszerre hat megmosolyogtatónak, komikusnak és kínosnak, ahogyan a politikus szőnyegeket ajándékoz a zenészeknek azzal a szöveggel, hogy

ezek nem közönséges szőnyegek, hanem varázsszőnyegek, ezekkel lehet felrepülni a slágerlisták csúcsára.

A polgármester, miközben pálinkával kínálja az együttest, azt is elmondja a banda szemlátomást összezavarodott tagjainak, hogy a dalaikkal a XX. században a XXI. század zenéjét üdvözölhetjük, de ez a prófécia a jelenlegi trendek tekintetében nem valósult meg – hála Istennek, tegyük hozzá.

Azonban a Scooterért még mindig milliók rajonganak, nincs különben másként ez nálunk sem. Mindezt tökéletesen illusztrálja, hogy idén nyáron a Budapest Parkban immáron kereken a negyvenedik magyar koncertjüket adják.

H. P. Baxxter pedig a mai napig igencsak jó formában van. Talán részben annak is köszönheti ezt, hogy jelenleg egy huszonhárom éves lánnyal jár, aki még sem született, amikor a formáció már bőven a csúcson volt.

 

Borítókép: H. P. Baxxter (Forrás: Europress/AFP/Daniel Karmann)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.