Dolhai Attila késdobáló artistaművésszé válik egy vándorcirkuszban

Az amerikai sztárzeneszerző, Frank Wildhorn (Jekyll és Hyde, Rudolf) újabb musicalje hármas bemutatóját hármas szereposztásban tartotta a Budapesti Operettszínház ezen a hétvégén. A Carmen bemutatásához, a cirkuszi miliő megteremtéséhez a Fővárosi Nagycirkusz is szakmai segítséget nyújt.

2024. 04. 22. 15:00
A premierelőadás késdobálója: Dolhai Attila
A premierelőadás késdobálója: Dolhai Attila. Forrás: Fővárosi Nagycirkusz
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A forróvérű, vadító, féktelen természetű  cigánylány, Carmen történetét a darab egy spanyol kisvárosba helyezi, ahova vándorcirkuszi társulat érkezik, és vele együtt a helyi, félig istenhívő, másrészt korrupcióba süllyedő társadalmi viszonyokat és egy fiatal pár eljegyzését felforgató perzselő szenvedély. Romantikus és bűnügyi szálak keverednek a darabban.

A Carmen a cirkuszi zsánerek széles skáláját felvonultatja
A Carmen a cirkuszi zsánerek széles skáláját felvonultatja (Fotó: Fővárosi Nagycirkusz)

Carmen vándorcirkusza életre kel

A produkció bemutatásához, a cirkuszi miliő megteremtéséhez a Budapesti Operettszínház partnere, a Fővárosi Nagycirkusz is szakmai segítséget nyújt

 Csicsely Zoltán produkciós menedzser vezetésével. 

Fellépő artistaművészek: Kassai Benjamin/Nitas Olivér, Nitas Kevin, a BIAK Artista Akadémia növendéke (kínai rúd), György Tibor (cyr kerék, létra) és Németh György (parkour, akrobatika). További közreműködők a Tűzmadarak – Firebirds csoport tagjai. 

Az előadásban a cirkuszművészet széles skálája bemutatkozik:

a már-már letűnt korokat idéző törpe és óriás, az ikerpár és a késdobáló artistaművész és az utcai mutatványosok: gólyalábas és tűzzsonglőrök, az illúzió. Napjaink klasszikus cirkuszi világából pedig a kínai rúd, a cyr kerék, a létra, a tissue és a karika, valamint a mai társművészetekbe kacsintó parkour, utcai akrobatika. 

A produkció ebben az évadban áprilisban és júniusban látható, és a következő színházi évadban is többször műsorra tűzi majd a Budapesti Operettszínház.

Az előadásban a legnagyobb musicalcsillagok és a Színház- és Filmművészeti Egyetem zenés színművész hallgatói lépnek fel hármas szereposztásban.

Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé XXI. századi, extravagáns környezetben, káprázatos látványvilággal.

A Fővárosi Nagycirkusz társulata sikeres előadásokat kíván a Budapesti Operettszínház Carmen produkció csapatának és a műsorban fellépő artistaművészeknek.

 

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.