Demjén Ferenc dalaival érkezik a legújabb magyar filmmusical + videó

Már javában forog a Coming Out és a Seveled rendezőjének új filmje, a Hogyan tudnék élni nélküled? Orosz Dénes ezúttal is egy könnyed műfajú filmet ígér, ami ezúttal Demjén Ferenc dalai köré épül. A rendező korábbi alkotásaival ellentétben az írói teendőket ezúttal Goda Kriszta és Kormos Anett látták el, a főbb szerepekben Törőcsik Franciskát és Ember Márkot köszönthetjük.

Forrás: Hír TV2024. 04. 20. 12:00
Demjén Ferenc
Demjén Ferenc dalaival érkezik Orosz Dénes új filmje, a Hogyan tudnék élni nélküled? Varga-Járó Sára a film forgatásán. Forrás: IKO
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Demjén Ferenc dalai több generációt is meg tudnak szólítani, ezért mindenki nagy reményeket fűz a jelenleg is forgó sikervárományos musicalhez, amely a Hogyan tudnék élni nélküled? címet kapta. Erről Orosz Dénes beszélt a Svenk legújabb adásában, amely ma este 22:50-kor lesz látható a Hír TV műsorán. A rendező elárulta, hogy ez lesz az első mozifilm, amelyet nem ő írt, a forgatókönyvért a már számos közönségsikerben részt vevő Goda Krisztina (Szabadság, szerelem, Csak szex és más semmi) ) és Kormos Anett  (Mintaapák, A mi kis falunk) felelt, ami számára is egyfajta könnyebbséget jelent.

Demjén Ferenc
Orosz Dénes rendezi a Demjén Ferenc dalaira írt zenés filmet. Fotó: NFI/Kiss Nelly 

Demjén Ferenc és a 90-es évek visszatérnek a moziba

A Demjén Ferenc legnépszerűbb dalait felvonultató musical két fiatal mindent elsöprő szerelmét meséli el, és a nosztalgia érzetét sokban erősíti majd az is, hogy a 90-es évek Balaton-felvidékére repíti vissza a nézőket. Az alkotócsapat örökzöld slágereket, látványos táncjeleneteket, érzelmes és szórakoztató moziélményt ígér. 

A két idősíkon játszódó film történetében a zenei karrierjében és magánéletében is megrekedt harmincas főhős nő egy ismeretlen férfi által írt levélköteget talál elhunyt nagyapja házában. 

A levelekből egy magával ragadó szerelmi történet rajzolódik ki 1989-ből, amikor a főhős édesanyja barátnőivel a Balatonnál nyaral, és közös életét tervezi az apja által számára kijelölt és természetesen „minden szempontból tökéletes” vőlegényével. A lányok azonban megismerkednek egy rockzenekar tagjaival, és innentől kezdve máris borítékolva vannak a bonyodalmak.

Goda Krisztina, Kormos Anett és Orosz Dénes nevéhez külön-külön számos nagy közönségsiker társul, mozifilmek, tévéfilmek és sorozatok egyaránt. Nagyon izgalmas és ígéretes, hogy most először együtt dolgoznak az egyik legnépszerűbb és legsokoldalúbb magyar zeneszerző, szövegíró Demjén Ferenc slágereinek felhasználásával

– nyilatkozta korábban Kirády Attila producer (Mintaapák, Pepe), aki azt is elárulta, honnan származik a film ötlete. Kirády a Mamma Miát látva gondolkodott el azon, hogy az ABBA slágerei köré épített könnyed, romantikus történet mintájára egy magyar musicalt is lehetne készíteni, és amikor sorra vette, hogy ki az a hazai előadó, aki elég emblematikus és szerethető egy ilyen feladathoz, igen gyorsan eljutott Demjén Ferenchez. Az énekes-dalszerző dalait épp úgy ismerik a mai fiatalok, mint a nagyszüleink. Demjén Ferencnek egy kikötése volt csupán, szerette volna, ha olyan színészeket találnak a produkcióhoz, akik jól énekelnek.

A fiatal főszereplőket Törőcsik Franciska (Cicaverzum, Hazatalálsz) és Ember Márk (Ida regénye, Valami Amerika sorozat) alakítják, akiknek komoly gyakorlata van az színpadi éneklésben is, Franciska például korábban már egy másik nagy sikerű musicalben, a 2014-es Swingben is főszerepet játszott.

Ez egy jóval nehezebb feladat, mint egy simán prózai filmet csinálni, és óriási különbség van aközött, hogy valaki klipet csinál vagy musicalbetétet. A klip egy rendkívül szabad műfaj, annyira asszociatív, hogy előre csak egy homályosabb dolgot lehet elképzelni, persze erre is vannak kivételek […], a musicalnél másodpercre pontosan ki kell találni, hogy mi mikor történik

– ecsetelte a műfajjal járó kihívásokat Orosz Dénes a Svenk riporterének, és megjegyezte, hogy ha a stáb ügyesen veszi az akadályokat, akkor ez a vásznon már csak könnyedségnek tűnik a néző számára. A hazai közönség nagyon szereti a musicaleket, erre az elmúlt évekből a Swing mellett nagyon jó példa volt a Fenyő Miklós dalaira építő Made in Hungária, és a Mamma Miát címében is megidéző Pappa Pia.

A rendező nem árult el sok részletet az alkotás történetéről, de Demjén Ferenc dalai mellett a múlt és a jelen egymásra hatásának is kiemelt szerep fog jutni. A Hogyan tudnék élni nélküled? a tervek szerint idén télen kerül a mozikba.

A Svenk legújabb adását ma (április 20.) 22.50-kor láthatják a Hír TV műsorán, az ismétlésre holnap reggel 07.30-kor kerül sor.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.