Összejöttek a Ponyvaregény sztárjai

Április 18 és 21 között zajlik a filmek fővárosában, Hollywoodban a Turner Classic Movies (TCM) klasszikusfilm-fesztivál, amelyre meghívást kaptak a világhírű film, a Ponyvaregény sztárjai is. John Travolta, Samuel L. Jackson, Uma Thurman és Harvey Keitel annak apropóján érkezett az eseményre, hogy idén harminc éve mutatták be a Quentin Tarantino által rendezett klasszikust.

2024. 04. 20. 18:00
JACKSON, Samuel L.; KEITEL, Harvey; TRAVOLTA, John; THURMAN, Uma
A Ponyvaregény című film bemutatójának 30. évfordulója alkalmából rendezett vetítésre érkezik a négy főszereplő, Samuel L. Jackson, Harvey Keitel, Uma Thurman és John Travolta 2024. április 18-án. Fotó: Chris Pizzello Forrás: MTI/AP/Invision
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A TCM fesztivál idei témája a Most Wanted (A legkeresettebbek): Bűn és igazságszolgáltatás a filmben. A Ponyvaregény mellett idén a Kínai negyed (Chinatown), a Piszkos Harry (Dirty Harry), a Kánikulai délután (Dog Day Afternoon), a Hidegvérrel (In Cold Blood), az Észak-Északnyugat (North by Northwest) és A rakparton (On the Waterfront) című filmek is szerepelnek a fesztiválon – számolt be róla a Yahoo!News.

Ponyvaregény - JACKSON, Samuel L.; KEITEL, Harvey; TRAVOLTA, John; THURMAN, Uma
Samuel L. Jackson, Harvey Keitel, Uma Thurman és John Travolta érkezik a Ponyvaregény vetítésére Los Angelesben 2024. április 18-án. Forrás: MTI/AP/Invision/Chris Pizzello 

A szemle hagyományaihoz híven minden vetítéshez külön bevezető is tartozik, amely a filmek tartalmát, történetét mutatja be. 

Április 18-án a TCL Chinese Theaterben a Ponyvaregény című film vetítése előtt Travolta, Thurman, Jackson és Keitel beszélgetett az alkotásról. 

A filmsztárok közül részt vett még az eseményen Rosanna Arquette, Phil LaMarr, Burr Steers, Eric Stoltz, Julia Sweeney és Frank Whaley is.

A Ponyvaregényt (eredeti címe Pulp Fiction) 1994-ben mutatták be Quentin Tarantino rendezésében, aki Roger Avaryval együtt Oscar-díjat nyert a forgatókönyv megírásáért. Az amerikai bűnügyi produkció szcenárióját eredetileg Avary írta, Tarantino csak azután kezdte belevinni a számára oly kedves és fontos francia újhullámos filmes elemeket, miután megvette tőle a történet jogát. 

A Ponyvaregény elnyerte az 1994-es cannes-i filmfesztivál fődíját, az Arany Pálmát, majd további rangos díjakat is elhozott: a BAFTA-n (British Academy of Film and Television Arts), az Arany Glóbuszon, illetve az Oscaron is megkapta a legjobb forgatókönyvért járó díjakat. 

Az október 14-i amerikai premiert követően minden addigi várakozást felülmúlva több mint százmillió dollár bevételt hozott a Miramax és a Disney konyhájára.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.