Ryan Gosling ezúttal a Földet menti meg

Korábban már Andy Weir A marsi című könyvét is megfilmesítették. A most készülő A Hail Mary-küldetés című sci-fiből készülő film főszerepét Ryan Gosling játssza.

Forrás: MTI2024. 04. 21. 18:00
Ryan Gosling visszatér a sci-fi műfajához.
Ryan Gosling visszatér a sci-fi műfajához. Fotó: ZUMAPRESS.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Amazon MGM stúdióban Phil Lord és Christopher Miller rendezésében, Ryan Gosling főszereplésével születő produkció bemutatásának dátumát 2026. március 20-ra tűzték ki. Lord és Miller 2019-ben a Pókember - Irány a Pókverzum című animációs film alkotóiként kaptak Oscar-díjat. A filmes duó egyébként Weir Artemis című, Holdon játszódó regényének filmváltozatán is dolgozik.

Emily Blunt és Ryan Gosling közös filmje május 2-án kerül a magyar mozikba.
Emily Blunt és Ryan Gosling közös filmje május 2-án kerül a magyar mozikba (Fotó: themoviedb.com)

A Project Hail Mary (A Hail Mary-küldetés) producerei között olvasható Lord és Miller mellett Amy Pascal, Ryan Gosling és Andy Weir neve is.

Ryan Gosling ezúttal az űrbe látogat

A történetben Gosling tanárból lett űrhajóst alakít, aki kómából magához térve egy űrállomáson találja magát egyedül, és semmire sem emlékszik.

Lassacskán azonban összerakja, hogy azért küldték a Földtől 12 fényévre lévő Tau Cetihez, hogy megmentse a Földet. Ehhez minden tudását mozgósítania kell, és még ez sem lenne elég, ha nem kínálkozna egy váratlan segítség.

A forgatókönyvet Drew Goddard írta Weir 2021-ben megjelent regényéből. 

A szerzőnek korábban már A marsi című sci-fijét is megfilmesítették: a Ridley Scott rendezte Mentőexpedíció főszerepét Matt Damon játszotta.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.