Új filmmel jelentkezik ősszel a Kincsem rendezője

Az alkotók tájékoztatója szerint Herendi Gábor, a Valami Amerika és a Kincsem rendezője Futni mentem című romantikus vígjátékának forgatása még zajlik és május elején fejeződik be. Novemberben 28-ától kerül majd országszerte a mozikba.

Forrás: MTI2024. 04. 20. 9:00
Herendi Gábor
A közönségdíjas Kincsem című film rendezője, Herendi Gábor a 3. Magyar Filmdíj gálán a Vígszínházban 2018. március 11-én. Fotó: Balogh Zoltán Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A film történetének főszereplője egy anya (Udvaros Dorottya), aki férje halála után elhatározza, hogy teljesíti annak utolsó kívánságát, és lányaival (Lovas Rozi, Tenki Réka, Trill Beatrix) váltóban lefutja a maratont. 

20230323_Televíziós Újságírók Díjátadó_MG_Ripost_0151
Herendi Gábor filmrendező, producer a Televíziós Újságírók Díja ünnepélyes átadó gálaestjén 2023. március 29-én, Budapesten. Fotó: Markovics Gábor


De egyikük sincs fizikálisan és mentálisan felkészülve a futásra. A rokonokat és barátokat is váratlanul éri a nők lehetetlennek tűnő vállalkozása – olvasható a tájékoztatóban. 

A vígjátékban a fentebb említett művészek mellett Bányai Kelemen Barna, Csányi Sándor, Ember Márk, Csuja Imre, Schmied Zoltán, valamint Gálfi László, Hevér Gábor és Trokán Péter is szerepel, de feltűnik benne mások mellett Góg Anikó triatlon olimpikon, személyi edző is.

A Futni mentem független filmként készül a Vertigo Média gyártásában, producerei Kárpáti György és Berta Balázs. A forgatókönyvet Divinyi Réka és Miklya Anna írta, az operatőr Szatmári Péter, zeneszerző Hrutka Róbert, koproducer Pusztai Ferenc – áll a közleményben.
 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.