Koncerttel idézik meg Cseh Tamás szellemét a Szegedi Szabadtéri Játékokon

Színészlegendákkal érkezik a Szegedi Szabadtéri Játékokra Hrutka Róbert Csönded vagyok című Cseh Tamás-emlékestje, melyet augusztus 7-én láthat a közönség. Az alkotó és művésztársai eredetileg Cseh Tamás születésnapja tiszteletére alkották meg az összeállítást, amelyet ezúttal éppen halálának tizenötödik évfordulóján láthatnak a nézők.

Forrás: MTI2024. 05. 20. 18:00
Forrás: Fortepan / Vadász Ágnes
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A dalszerző munkásságát Bereményi Gézához fűződő évtizedes barátságának, alkotói együttműködésének tükrében, közös dalaikon keresztül mutatja be új megvilágításban az est. Hrutka Róbert a hangszerelés mellett énekesként és gitáron is közreműködik. Zenekarában Markó Ádám felel a dobokért, Fehérvári Attila játszik basszusgitáron, Galambos Zoltán zongorázik és Kalmus Felicián csellózik, Dely Domonkos pedig vokállal és perkán működik közre.

Az esten fellép Udvaros Dorottya – aki idén a Rebecca nézőit is elkápráztatja Mrs. Van Hopper szerepében –, Cserhalmi György, Für Anikó, Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter, valamint Szegezdi Róbert és Gubik Petra is, akit a koncertet megelőző két hétvégén a Rebecca főszerepében láthatnak a fesztivál nézői.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.