Továbbképzett tehetségek

Két koncerttel és a közönség számára is ingyenesen látogatható mesterkurzussal érkezik Christian Tetzlaff a Concerto Budapesthez. A világhírű hegedűművész május 10-én és 11-én lép színpadra a Zeneakadémián.

2024. 05. 06. 19:30
Christian Tetzlaff
Christian Tetzlaff Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Concerto Budapest által legutóbb 2021-ben vendégül látott német művész május 10-én és 11-én a hegedűverseny-irodalom egyik csúcsát, Brahms D-dúr versenyművét szólaltatja meg a Zeneakadémia nagytermében, Keller András vezényletével. A koncertek második felében az Angelica Leánykar is szerephez jut a Szentivánéji álom előadásában, amelynek nyitányát Mendelssohn még tizenhét esztendős korában komponálta. Mindkét hangversenyt Wagner Lohengrin-előjátéka nyitja.


A koncerteket megelőzően a Concerto Mesteriskola részeként Christian Tetzlaff ingyenes angol nyelvű mesterkurzust tart kiemelkedően tehetséges hegedűművész-növendékek számára a zenekar Páva utcai székházában. A május 9-i alkalom aktív növendékei a Zeneakadémia két fiatal tehetsége, Teo Gertler és Berec Laura, valamint a bécsi Zeneakadémia egyiptomi-magyar növendéke, Abouzahra Amira.
 

A szabadegyetemi programsorozat nemcsak a szakmai közönség, leendő vagy már gyakorló zenészek, hanem regisztrációt követően a kurzus iránt érdeklődők számára is ingyenesen látogatható. 

A május 9-én 11 órakor kezdődő kurzusra regisztrálni a [email protected] e-mail-címen lehet.
A Concerto Mesteriskola következő állomásaként május végén Augustin Hadelich tart kurzust hegedűművész-növendékek számára a Concerto Budapest vendégeként.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.