Először láttak bengáli tigrist ilyen magasan Nepálban

Indiában láttak már 3630 méteren, Butánban pedig 4400 méteren bengáli tigrist.

Forrás: MTI2020. 12. 13. 9:04
null
A felnőtt egyedet az ország keleti részén lévő Illam negyed erdeiben látták Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Először láttak bengáli tigrist 3165 méter magasan Nepálban.

A felnőtt egyedet az ország keleti részén lévő Illam negyed erdeiben látták.

Az ázsiai nagymacskák legnagyobb fajának kifejlett példányát november 13-án és 21-én kétszer rögzítette a Red Panda Network állatvédő szervezet kamerája, melyet az erdő-, talajgazdálkodási és vadvédelmi minisztériummal közösen helyeztek ki.

„Ez az első alkalom, hogy vadon élő tigrist észleltek Nepálban 3165 méteres magasságban. Eddig 2500 méter volt a legmagasabb, ahol megjelent az országban”

– mondta Madharu Karki, a minisztérium munkatársa.

A felnőtt egyedet az ország keleti részén lévő Illam negyed erdeiben látták
Fotó: Pixabay

Indiában láttak már 3630 méteren, Butánban pedig 4400 méteren bengáli tigrist.

A Kandzsendzönga területén élő tíz vörös pandát GPS-jeladókkal láttak el, ezek monitorozására húsz kamerát helyezett ki a szervezet. A kamerák egyike készített felvételt a nagymacskáról.

„Lehet, hogy azért vándorolt magasabbra, hogy kiterjessze területét és vadásszon. A klímaváltozás is lehetséges ok, de korai lenne erre a következtetésre jutni kutatás nélkül”

– mondta Szonam Tasi Lama, a Red Panda Network programkoordinátora.

A bengáli tigrist vagy királytigrist (Panthera tigris) veszélyeztetett fajként tartják számon.

Farkasfalkák magyar földön a füzéri várnál

A mesebeli Piroska és nagymamája komoly bajban lenne, ha napjainkban Füzér környékén élne. A környék erdeiben farkasfalkák sompolyognak, dézsmálják a haszonállatokat, bár a lakosságnak állítólag nincs oka aggodalomra. A zempléni állattartók azonban elégedetlenek: törvényi védelemért, kártérítésért küzdenek.

A füzéri vár jó százhetven méterrel magasodik Fü­zér település fölé az Eperjes–Tokaji-hegység egyik vulkanikus kiemelkedésén. Megindítóan szép látvány az őszi verőfényben fürdőző, vakítóan fehér várkastély, a faluba érkező látogató jószerivel le sem tudja venni a szemét a Hegyköz idegenforgalmának e népszerű nevezetességéről.

Tovább...

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.