Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Napi terror 03.09.

2020. 03. 09. 23:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

  • Pokolgéppel és lőfegyverrel merényletet kíséreltek meg hétfőn Kartúmban Abdalla Hamdok szudáni miniszterelnök ellen, miközben gépkocsijával hivatalába tartott, de sem neki, sem kíséretének nem esett bántódása, a kormányfőt biztonságos helyre, kórházba szállították – közölték kormánytisztviselők, és beszámolt róla az állami média.
  • Két amerikai katonát megöltek Irak északi részén egy felderítő akció során – közölte hétfőn az Egyesült Államok e térségért is felelős központi parancsnoksága. A két katonát – akiknek a személyazonosságát egyelőre nem hozták nyilvánosságra – vasárnap este ölték meg az Iszlám Állam terrorszervezet elleni, iraki katonákkal közösen végzett felderítőakció során.

  • Fegyveresek legalább 43 embert meggyilkoltak és hatot megsebesítettek a Burkina Faso északi részén található Dinguila és Barga falvakban – közölte hétfőn a nyugat-afrikai állam kormánya.
  • Készek tárgyalni Maliban az al-Kaida nemzetközi terrorhálózattal kapcsolatban álló szélsőségesek a bamakói kormánnyal, azzal a feltétellel, ha kivonják az országban állomásozó ENSZ-békefenntartókat és a francia csapatokat.
  • A kép illusztráció (Fotó: REUTERS/Joe Penney)

     

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.