Női kézilabdázóink edzőmeccsen nagy verést kaptak Tokióban

Női kézilabda-válogatottunk 32-22-re kikapott Norvégiától a két csapat olimpia előtti utolsó felkészülési mérkőzésén Tokióban.

Magyar Nemzet
2021. 07. 22. 11:33
null
Elek Gábor ismerős játékosokkal dolgozik együtt Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A norvég szövetség honlapja szerint végig az Európa-bajnoki címvédő irányította a meccset, amelyen egyértelműen jobb volt a magyaroknál, már az első félidőben jelentős előnybe került, amit megtartott a végéig.

Elek Gábor szövetségi kapitány a mieink szerdai edzése után elmondta, a norvégok ellen nem az eredmény számít, hanem sokkal inkább a sebesség, amely már a vasárnap késő esti, franciák elleni első csoportmérkőzésen is kulcskérdés lesz.

Sokáig úgy volt, hogy a Tokióba akkreditált magyar média ott lehet a meccsen, aztán állítólag a norvég szövetség kérésére zárt kapussá nyilvánították a találkozót, még a skandináv együttes újságírói sem mehettek be a hivatalos meccshelyszínen tartott felkészülési találkozóra – írja a Nemzeti Sport. Ez már csak azért is furcsa, mert a program alapján a többi csütörtöki tesztmeccs nyilvános, így például a franciák sem zárkóznak be, hanem szabadon meg lehet tekinteni a Montenegró elleni főpróbájukat.

– Az első félidőben a norvég csapat sokkal gyorsabb, agresszívebb volt nálunk, ez okozta a kialakult nagy különbséget. Mi túl sok hibával kézilabdáztunk, ami nem volt jó, a csarnokkal is ismerkedtünk, óriási a tér belül, de természetesen erre szolgált leginkább ez az első meccs, hogy megtapasztaljuk a körülményeket, például azt is, hogy extrém módon hűtik az arénát, ami nem baj, de fel kell rá készülnünk. Fontos volt, hogy az olimpiai forgatagból kikerülve elitcsapattal találkozzunk, hiszen ez segíti, hogy felgyorsuljunk. Szünet után már sokkal inkább azt a játékot mutattuk, amit szeretnénk megvalósítani, gyorsaságban, agresszivitásban is, a franciák elleni nyitómeccsig hátralévő időben ezen fogunk tovább dolgozni. Pénteken kondiedzésünk lesz, szombaton pedig még egy termi edzéssel hangolunk az első találkozóra – nyilatkozta Elek Gábor a magyar szövetség honlapján.

Válogatottunk korábban Montenegrót, majd a csoportrivális Brazíliát kétszer is legyőzte Siófokon a felkészülés során.

A mieink a tokiói olimpián a franciák és a brazilok mellett a címvédő oroszokkal, a vb-ezüstérmes spanyolokkal, valamint a svédekkel szerepelnek azonos csoportban. A két hatosból az első négy-négy helyezett jut tovább a kieséses szakaszba.

Elek Gábor csapata vasárnap helyi idő szerint 21.30-tól – magyar idő szerint 14.30-tól – az öt évvel ezelőtt olimpiai ezüstérmes, korábbi kétszeres világ- és egyszeres Európa-bajnok Franciaországgal játszik az ötkarikás játékokon, a csoportkör első fordulójában.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.