Hatóság

Szabadlábon a volt fidelitasos

Győr Ágnes, 2016. január 9., szombat 07:30, frissítve: szombat 12:09
Szabadlábon védekezik jelenleg a Fidesz ifjúsági tagozatának korábbi elnöke, akinél tavaly februárban harmincezer eurónyi hamis pénzt talált a rendőrség. A fiatalember ellen a nyomozás a Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint várhatóan február elején zárul le – tájékoztatta lapunkat a hatóság.

Mint ismert, V. Áron Sebestyén a Keleti pályaudvarnál bukott le, ahol be akart váltani egy 100 euróst. Itt azonban észlelték, hogy a pénz hamis. A fiatalember el akart menekülni, de a rendőrök elfogták, és ruházatának átvizsgálásakor további hamis bankjegyeket találtak nála. A gyanúsított budai, Logodi utcai lakóhelyén házkutatást tartottak, ahol 297 darab – feltehetően hamis – 100 eurós, valamint öt darab 20 eurós bankjegyet foglaltak le. V. Áron elismerte a bűncselekményt, kihallgatásakor azt állította, hogy tartozás fejében kapta a pénzt.

Az illetékes bíróság 2015. február 6-án elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását.V. Áron esete azért is keltett jelentős médiavisszhangot az ügy kirobbanásakor, mert – mint azt az Index hírportál kiderítette – a férfi korábban a Fidesz ifjúsági tagozatának volt az elnöke. A Fidesz akkor közleményben nyomatékosította, hogy a fiatalembert már 2012-ben kizárta soraiból többek között tagdíjelmaradás miatt. Leszögezték, cselekedeteiért semmilyen felelősséget nem vállalnak. A közlemény tartalmának ellentmondott több, a sajtóban megjelent cikk. A Zalaegerszegi 7 Nap című hetilap 2014. december 12-i számának tanúsága szerint V. Áron Gulyás Gergely parlamenti alelnökkel közösen jelent meg a Fidelitas, a Fidesz ifjúsági tagozata és az IKSZ közös zalaegerszegi vacsoraestjén. A cikk V. Áront a Fidesz ifjúsági tagozata elnökeként mutatta be.

Arra, ez miként volt lehetséges, a Fidesz az Origo hírportálnak akkor azt válaszolta: V. Áront 2012-ben kizárták a pártból, ha még ezek után is elnöknek adta ki magát, akkor szélhámoskodott.Január 4-én egyébként a 444 hírportál Már legalább államtitkár lehetnél, ha ott lettél volna ezekben a bulikban címmel publikált cikket, amelyben a Fidelitas képgalériájából válogattak. A publikált fotókon többek közt V. Áron is látható Kerékgyártó Gáborral, aki később egy ideig a budapesti Fidelitas elnöke volt.


Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 01. 09.

hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb

Hozzászólások - 3 db

A hozzászólások mutatása