idezojelek

Szomorú hír: Gálvölgyi felült a baloldali hazugságvonatra

Mi ne üljünk fel erre a szerelvényre!

Csépányi Balázs avatarja
Csépányi Balázs
Cikk kép: undefined
Fotó: Keleti Éva

Örömmel konstatálhatjuk, hogy Gálvölgyi János egészsége újra a régi. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész ugyanis mintha kötelező lenne ismét felült a baloldali hazugságvonatra. Ilyenkor nyáron a baloldali médiumok központi témája, hogy milyen elképesztően drága a Balaton és azon belül valamiért legtöbbször a lángos árával szeretnek példálózni. A színművész is igyekezett megfelelni az elvtársaiknak, a következőkkel magyarázta, hogy miért nem a Balatonnál piheni ki a fáradalmait:

„A magyar tenger már nem olcsóbb a mallorcai tengerparti nyaralásnál. […] Soha nem gondoltam volna, hogy a luxustermékek között nem valamelyik olasz vagy francia divattervező ruháját vagy táskáját említik, hanem a lángost” 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez a baloldali toposz természetesen, mint ahogy az összes többi, nem állja ki a valóságpróbát. Az Oeconomus Gazdaságkutató még a nyári szezon elején vizsgálta a lángosárakat és arra jutott, hogy a sima lángos ára a Balatonon a déli parton idén május elején jellemzően ezer forint körül alakult, míg az északin kilencszáz forintba került. Ez nagyjából megegyezik a tavalyi szezonális árakkal. 

Lángosárak 2022-ben
Forrás: Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány

Úgyhogy mindenki megnyugodhat, Gálvölgyi csak a szokásos gonoszkodó baloldali mantrát mondta föl, a kedves olvasók ne üljenek fel a baloldali hazugságvonatra, mert az ugyanúgy a semmibe tart, mint az egész baloldali ellenzék népszerűsége.

Borítókép: Gálvölgyi János Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, humorista otthonában (Fotó: MTVA-gyűjtemény/Keleti Éva )

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

Törékeny porcelán

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Az ABBA-tól a nem bináris senkiig

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Menetelünk az atomháborúba

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

„Mit röhögtök, magatokon röhögtök!”

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.