A Final Four visszatér Sopronba

Amikor tavaly április végén véget ért a női kosárlabda Euroliga négyes döntője, a soproniak okkal hihették, egyedülálló élményben volt részük.

2019. 03. 21. 7:06
null
Sopron, 2018. április 22. Maya Moore (k), az orosz Jekatyerinburg, valamint Aleksandra Crvendakic (b) és Fegyverneky Zsófia, a Sopron játékosa a női kosárlabda Euroliga döntőjében, a Sopron Basket - Jekatyerinburg mérkőzésen a soproni Novomatic Arénában 2018. április 22-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt Fotó: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amikor tavaly április végén véget ért a női kosárlabda Euroliga négyes döntője, a soproniak okkal hihették, egyedülálló élményben volt részük. Már az is nagy bravúrnak számított, hogy a város csapata bejutott a legrangosabb európai sorozat Final Fourjába, az ott szerzett ezüstérem a hab volt a tortán, ráadásul Sopron adott otthont az eseménynek, mindez így együtt ritkán jön össze.

És most ismét összejött… Muszáj megint használni a bravúr jelzőt, amikor a csapat teljesítményéről szólunk, amely fantasztikus februárt és márciust produkálva ismét beverekedte magát a kontinens négy legjobb együttese közé.

A negyeddöntőben a francia Bourges volt az ellenfele, amely roppant magabiztosan jelezte a FIBA-nak még a párharc előtt, hogy szívesen lenne házigazdája a FF4-nak, aztán két meccsen kikapott a magyar bajnoktól, így esélye sem lehetett a rendezésre.

A FIBA pedig tavaly ódákat zengett a soproni négyes döntőről, a rendezés színvonalát és a hangulatot is kifogástalannak, illetve csodálatosnak minősítve.

A nemzetközi szövetség vezetői nem is titkolták, hogy Sopron komoly esélyekkel pályázhatna újra, és a feltételes módból tegnapra kijelentő lett: április 12–14-én ismét a magyar városban dől el, melyik csapat nyeri meg az idén az Euroligát.

– Sopron már bizonyította, hogy remek házigazda, legyen szó a 2015-ös Európa-bajnokságról, különböző utánpótlástornákról vagy a tavalyi Euroliga Final Fourról – mondta Kamil Novak, a FIBA európai ügyvezető igazgatója.

– Örömmel térünk vissza a 2019-es Final Fourra, amely Magyarország kormánya, a klub, a város és a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége összefogásának köszönhetően várhatóan ugyanolyan jól megrendezett esemény lesz, mint a tavalyi.

Kamil Novak a rendezésről szóló szerződést Bodnár Péterrel, az MKOSZ főtitkárával írta alá. A szövetség elnöke, Szalay Ferenc ezt követően köszönetet mondott a kormánynak, amely komoly anyagi segítséget nyújt, a költségek állítólag mintegy egymillió euróra rúgnak, és ezt a város és a klub nem lenne képes előteremteni.

– Nemcsak a Sopron Basket tért vissza a Final Fourba, hanem a Final Four is visszatér Sopronba – utalt a tavaly történtekre Török Zoltán, a klub ügyvezetője. – Számomra ez egyet jelent azzal, hogy nincs lehetetlen – mondta, majd ő is megköszönte a kormány, Sopron városa és a szövetség segítségét. Hozzátette: mindez persze nem jöhetne létre, ha a csapat nem teljesít bravúrosan.

A Final Fourban viszont még nagyobb bravúrra lesz szükség, hiszen az elődöntőben a magyar bajnok a világ legjobb csapatának tartott orosz Jekatyerinburggal találkozik, amely ellen tavaly a döntőt játszotta. A másik ágon a cseh ZVVZ USK Praha és az orosz Kurszk mérkőzik meg egymással április 12-én, a döntő és a harmadik helyért zajló meccs 14-én lesz a Novomatic Arénában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.