Kiköszörülnék a csorbát

A hullámvölgyben lévő, címvédő Real Madrid egygólos előnyről kezdheti az Ajax Amsterdam elleni hazai visszavágót a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A másik ágon a gyengélkedő Borussia Dortmund próbál javítani a Tottenham ellen.

2019. 03. 05. 16:24
La Liga Santander - Real Madrid v FC Barcelona
SOCCER-SPAIN-MAD-FCB/ Fotó: Sergio Perez
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Real Madrid közönsége szigorú. A BL-győztes szurkolóinál nem enyhítő körülmény, hogy a két legutóbbi meccsen a Barcelona volt az ellenfél a Santiago Bernabéuban. Rúgott gól nélkül elbukni hazai pályán a legfőbb rivális ellen elfogadhatatlan, a Király-kupából már kipottyant a Real, a bajnokságban 12 pontos hátrányt halmozott fel a Barcelonával szemben. A Real Madrid szerencséje, hogy a Bajnokok Ligájában rögtön javíthat a saját szurkolói előtt. Santiago Solari csapata Amszterdamban 2-1-re győzött az Ajax ellen, így kedvező helyzetből várhatja a nyolcaddöntő visszavágóját (tv: M4 Sport, 21.00).

Természetesen nincs minden rendben a spanyol fővárosban; a keret legdrágább játékosa, Gareth Bale szerepelt az El Clásicón, majd a lecserélése után nemes egyszerűséggel hazament. (képünkön), a tavalyi menetelés egyik kulcsfigurája a Marca szaklapban a gólok számát hiányolta. Rögvest hozzátette, nem arról van szó, hogy visszavárná a nyáron távozott Cristiano Ronaldót, de kétségtelen, hogy hiányzik­ a portugál aranylabdás évi ötven gólja. Mariano Diaz, Lucas Vázquez, Marco Asensio és Gareth Bale nem az a típus, aki ilyen ütemben rugdosná a gólokat.

Az Ajax ellen még egy szűk 1-0-s vereség is a hazaiak továbbjutását jelenti, de résen kell lennie a címvédőnek. Amszterdamban az első félidőben lefocizta a hazai csapat a Realt. A madridi kínokat fokozza a csapatkapitány Sergio Ramos hiánya, akit kétmeccses eltiltással büntetett az UEFA. Szerencsét hozhat a spanyoloknak a játékvezető személye: a német Felix Brych eddig kétszer fújt a Realnak a BL-ben, 2017-ben a Juventus elleni döntőben és tavaly a Paris SG ellen, mindkétszer nyert a Madrid.

A mai másik meccsen a tetemes előnyét a Bundesligában eltékozló Borussia Dortmund a Premier League-ben jelenleg harmadik, de az utóbbi időben ingadozó formában futballozó Tottenhamet fogadja (Spíler TV, 21.00). A Tottenham háromgólos előnye birtokában lényegesen nyugodtabban várhatja a visszavágót, de az angol együttes formája sem meggyőző. A Borussia ellen nyert ­3-0-ra a Bajnokok Ligájában, de utána kikapott a Burnley és a Chelsea vendégeként, legutóbb pedig úgy ért el otthon döntetlent az Arsenal ellen, hogy a 74. percben büntetőből egyenlített. Ezzel együtt a Spurs a továbbjutás egyértelmű esélyese. A Dortmund ritkán fordít háromgólos hátrányból, ez most sem valószínű.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.