Gálázott a Manchester City

A Manchester City triplázott: megnyerte az FA- és a Ligakupát, továbbá a bajnokságot, és ez még senkinek sem sikerült egy évben Angliában.

Ch. Gáll András
2019. 05. 20. 13:39
Gulácsi Péter
Gulácsi Péter, az RB Leipzig kapusa Fotó: Sascha Steinbach Forrás: MTI/EPA/Sascha Steinbach
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sorra fejeződnek be az európai futballbajnokságok.

Németországban gólesővel ért véget a Bundesliga, 41-szer rezdültek meg a hálók. A Bayern az Eintracht elleni 5-1-gyel bebiztosította elsőségét, két ponttal a Mönchengladbachban 2-0-ra nyertes Dortmund előtt.

A bajorok sorozatban hetedszer lettek elsők, s elbúcsúztatták két legendájukat, a 36 éves Franck Ribéryt és a 35 éves Arjen Robbent – egy-egy góllal.

az RB Leipzig kapusa
Fotó: MTI/EPA/Sascha Steinbach

A harmadik helyet már korábban bebiztosító RB Leipzigben pihent Gulácsi Péter és – őket a szombati, Bayern elleni kupadöntőre tartalékolja Ralf Rangnick edző. A Kicker osztályzatai alapján Gulácsi lett az idény legjobb játékosa a Bundesligában.

Búcsúzóul a távozó Herthája otthon 5-1-re kikapott a Leverkusentől, és a 11. helyen végzett.

A Wembley-t az FA Kupa döntője töltötte meg 85 854 nézővel. A Manchester City pazar játékkal, Gabriel Jesús és Sterling 2-2, De Bruyne és David Silva 1-1 góljával 6-0-ra lelépte a Watfordot.

Heurelho da Silva Gomesnek, a Watford 38 éves brazil kapusának ez volt a búcsúmeccse, lelkipásztorként folytatja földi pályafutását – a veterán kapuvédő 2008-ban még Dzsudzsák Balázzsal játszott együtt a PSV Eindhoven csapatában.

A City triplázott: megnyerte az FA- és a Ligakupát, továbbá a bajnokságot, és ez még senkinek sem sikerült egy évben Angliában.

Véget ért a Real Madrid vesszőfutása: az utolsó fordulóban tizenkettedik bajnoki vereségét szenvedte el, a Betistől 2-0-ra – a Bernabéuban…

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.