Döntött a FIBA: véget ért a Sopron Basket nemzetközi szezonja

A soproni női kosárlabda csapat még hétfőn úgy döntött, hogy nem utazik el a szerda estére kiírt Schio elleni Euroliga-mérkőzésére.

2020. 02. 27. 22:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Sopron Basket női kosárlabda csapata még hétfőn úgy döntött, hogy nem utazik el a szerda estére kiírt Schio elleni Euroliga-mérkőzésére. A FIBA az olasz városból áttette a helyszínt a szlovéniai Ljubljanába, de a magyar bajnok hajthatatlan maradt. Ezek után a FIBA csütörtök este értesítette a soproniakat a döntéséről: a győzelemért járó két pontot 20-0-ás eredménnyel az olasz csapatnak adta, és a magyar együttes a kiállásért járó egy pontot sem kapja meg.

Ez azt jelenti, hogy a Sopron Basket automatikusan a 7. helyre került a csoportjában, és így befejeződött számára a szereplés a nemzetközi porondon, mivel a sorozatban az első négy jut a kieséses szakaszba, az 5-6. helyezett pedig átsorol az Európa Kupába.

– Ahogy azt elmondtam már a hétfői döntésünk kapcsán is, számoltunk minden eshetőséggel – tette hozzá a hírhez Török Zoltán ügyvezető.

– A döntést az Euroliga sorozat lezárulta után szeretném érdemben kommentálni. Dolgozunk tovább, a magyar bajnokság és a Magyar Kupa küzdelmeire koncentrálunk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.