Amikor a világbajnoknő macskája is ritmikus gimnasztikázik – Videó

Alekszandra Szoldatova világbajnok ritmikus gimnasztikázó macskája is igazán ügyes tornász.

2020. 05. 11. 13:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hosszú interjút készített hétfőn a Ria Novosztyi orosz állami hírügynökség Alekszandra Szoldatova négyszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok ritmikus gimnasztikázóval. Megtudhatjuk róla, hogy ő kislányként soha nem játszott babákkal, inkább kisautókat tologatott a bátyjával. A cikkhez csatolt, néhány nappal ezelőtt készült Instagram-videóból pedig az is kitűnik, hogy a 21 éves versenyzőnek a vele együtt tréningező macskája is igazán ügyes tornász.

Szoldatovának a 2017-es budapesti Európa-bajnokság előtt törést mutattak ki a lábában, de így is elindult – csapatban arany-, karikával és labdával ezüstérmes lett –, majd a következő évben újra eltört a bal lába, ám most másik helyen. Ez a sérülés visszavetette, és az orosz csapatban az Averina-ikrek, Dina és Arina is eléje került a rangsorban. Szoldatovát sokan leírták, mondván, hogy ő már túljutott a pályafutása zenitjén és lelassult, a versenyző azonban nem adta fel az álmait, hogy ott lehessen a tokiói olimpián.

– Az, hogy egy évvel elhalasztották az olimpiát, nekem nem jött rosszul. Időt nyertem, hogy visszanyerhessem a régi formámat – jegyezte meg az elszántan készülő Alekszandra Szoldatova.

A versenyző és macskája közös edzését az otthoni karanténban itt lehet megtekinteni:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.