Sallai betalált, Dárdai előtt elhúzták a mézesmadzagot

A Bundesliga 31. fordulójában szombaton délután a tabellán második Dortmund 1-0-ra győzött Düsseldorfban, így a listavezető Bayern München este még nem biztosíthatta be matematikailag a bajnoki címét. Sallai Roland gólt szerzett a Freiburgban, ő állította be a 2-2-es végeredményt a Wolfsburg elleni idegenbeli találkozón.

2020. 06. 13. 18:02
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Wolfsburg–Freiburg találkozón a vendégeknél kezdett, de eleinte nem sok öröme lehetett a játékban, mert a 27. percben 2-0-ra vezetett a házigazda. Hat perc múlva éppen Sallai szépíthetett volna, de a fejesét nagy bravúrral védte a kapus. A 43. percben mégis 2-1 lett az állás, az akciót Sallai indította, a második játékrész első percében pedig ő egyenlített, ez az okos, ívelt fejese már a hazai kapuban között ki. Az eredmény a folytatásban nem változott, maradt a 2-2, és Sallait a 63. percben lecserélték. Pedig vele akár még nyerhetett is volna a Freiburg.

A Hertha–Eintracht Frankfurt mérkőzés előtt az volt az egyik nagy kérdés, hogy édesapja (Dárdai Pál) és testvére (Dárdai Palkó) után Dárdai Márton is belép-e a Bundesliga-játékosok táborába. A Nemzeti Sport szombati számában arról írt, hogy a már hetek óta az első csapattal készülő 18 éves középhátvéd jó benyomást tett Bruno Labbadia vezetőedzőre; a tréner már a berliniek előző négy meccsére is a keretbe nevezte, a Frankfurt elleni, a két középcsapat igazából tét nélküli találkozóján pedig jó eséllyel pályára is léphet. Már csak azért is, mert a Hertha játékosai közül nyolcan is sérültek. Ám Dárdai Márton ezúttal is a kispadra ült, a 21 éves Palkó pedig nem fért be a mérkőzésre nevezett játékosok közé. A Hertha a 24. percben megszerezte a vezetést, de az első játékrész végén emberhátrányba került, és a belga Boyatát éppen a védelem közepéből állították ki. Labbadia átszervezte a csapatát, de Dárdait nem hozta be, pedig vele sem járt volna rosszabbul. Az Eintracht fordított, 4-1-re nyert, Dárdai Márton pedig továbbra is várhat a bemutatkozásra.

A Fortuna Düsseldorf–Borussia Dortmund találkozón a vendégek úgy nyertek 1-0-ra, hogy Håland a 95. percben vette be a düsseldorfi kaput – a kiesés ellen küzdő Fortunának nem volt szerencséje. A Dortmundnak ki kellett volna kapnia ahhoz, hogy a Bayern München este győzelme esetén matematikailag bebiztosítsa a bajnoki címét, de így ez még odébb van. A Bayern hazai pályán azért begyűjtötte a három pontot, 2-1-re nyert a Mönchengladbach ellen, a győztes gólt Goretzka a 86. percben préselte be.

Vasárnap délután az alsóházban az Augsburg 1-0-ra nyert a Mainz otthonában. Amérkőzés egyetlen gólját Florian Niederlechner a kezdés után 43 másodperccel szerezte. A hazaiaknál a 76. percben lépett pályára.

BUNDESLIGA, 31. FORDULÓ:

Pénteki eredmény:

Hoffenheim–RB Leipzig 0-2 (A vendégek kapuját védte, a kispadon ült.)

Szombati eredmények:

Fortuna Düsseldorf–Borussia Dortmund 0-1

Hertha–Eintracht Frankfurt 1-4

Köln–Union Berlin 1-2,

Paderborn–Werder Bremen 1-5,

Wolfsburg–Freiburg 2-2

Bayern München–Borussia Mönchengladbach 2-1

Vasárnapi eredmények:

Mainz–Augsburg 0-1

Schalke–Bayer Leverkusen 1-1

Az élcsoport állása: 1. Bayern München 73 pont, 2. Dortmund 66, 3. RB Leipzig 62.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.