Bono slágereire táncolt a Sevilla a Manchester United ellen

A Manchester kétszer is eldönthette volna a találkozót, mégis Bono kapus vezérletével a Sevilla nyert 2-1-re a labdarúgó Európa-liga első elődöntőjében. A United újabb elődöntőt bukott el. Ma a másik ágon Internazionale–Sahtar Donyeck mérkőzés következik.

2020. 08. 16. 22:59
null
Susót, a Sevilla első góljának szerzőjét ünnepelik a társai Fotó: Martin Meissner Forrás: MTI/EPA/AP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Internazionale mellett az Európa-liga két esélyese játszott egymással. A közelmúlt eredményei alapján a Manchester United és a Sevilla is jó formában várta a találkozót.

Gyorsan, már a 8. percben vezetést szerzett a Manchester United. Igaz, furcsa körülmények közepette. Rashford a kapusba lőtte a labdát, de a mozdulat után Diego Carlos beleakadt, Rashford látványosan nagyot esett, Brych játékvezető megkajálta, befújta a büntetőt. Lelke rajta.

Bruno Fernandes a szokásos sasszézós, szökkenős mozdulat után felemelte a labdát a jobb felsőbe, Bonónak, a Sevilla kapusának esélye sem volt.

Bruno Fernandes a júniusi újrakezdés óta az ötödik gólját szerezte büntetőből.

A sokkból úgy tíz perc múltán tért magához a Sevilla. Átvette a játék irányítását, sőt nyomasztóvá vált a mezőnyfölénye (az első félidőben 59:41 volt a labdabirtoklási arány a spanyolok javára).

A 28. percben klasszikus, „kispályás” latin góllal egyenlített a Sevilla. A végén Susónak lényegében csak az üres kapuba kellett helyezni.

A második félidő eleje ismét a Unitedé volt. Greenwood, Rashford és Martial elől is ziccerben tisztázott Bono kapus. I still haven't found what I'm looking for – dúdolták Bonónak a United játékosai...

A Sevilla negyedórán át szinte ki sem tudott mozdulni a saját térfeléről. Aztán idővel ismét magára talált az andalúz csapat, s a 78. percben eldöntötte a mérkőzést. Navas cselezgetett a jobb szélen, jól adott középre, de ahhoz, hogy Luuk de Jong ziccerbe kerüljön, a két középhátvéd, Wan-Bissaka és Lindelöf bénázása is kellett. De Jong mindenesetre nem jött zavarba, dropból a hálóba passzolt.

 

A gól után Bruno Fernandes és Lindelöf habzó szájjal veszekedett egymással. Ez a jelenet nem sok jót ígért a Unitednek.

S a Sevilla a mérkőzés hátra lévő részét rutinosan lehozta, s 2-1-es győzelemmel bejutott a fináléba.

Európa-liga, menetrend

Elődöntő:

vasárnap: Sevilla–Manchester United 2-1

hétfő: Internazionale–Sahtar Donyeck, Düsseldorf 21.00

A negyeddöntők eredményei:

Manchester United–FC Köbenhavn 1-0 – hosszabbításban

Internazionale–Bayer Leverkusen 2-1

Sahtar Donyeck–FC Basel 4-1

Sevilla–Wolverhampton Wanderers 1-0

A döntőt augusztus 21-én, pénteken Kölnben játsszák.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.