Alonso megalázva érzi magát a Ferrari dobogós helye után

Fernando Alonso honfitársa, Carlos Sainz vasárnap egy második helyet zsebelt be a Ferrarival a Monacói Nagydíjon. A Formula-1 kétszeres világbajnokát meghökkentették a dobogós helyezés miatti reakciók.

Magyar Nemzet
2021. 05. 25. 12:52
Carlos Sainz, Fernando Alonso
Carlos Sainz (balra) és Fernando Alonso sajtótájékoztatója a Spanyol Nagydíj előtt Fotó: MTI/AP/Motorsport Images/Mark Sutton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2020/21-es idényre csapatot váltott pilóták közül Carlos Sainz barátkozott meg új körülményeivel a legkönnyebben, ezt a vasárnapi Monacói Nagydíjon elért második helye is bizonyítja. Igaz, Valtteri Bottas (Mercedes) kiesése és Charles Leclerc (Ferrari) drámája besegített a Ferrari pilótájának, ám ez mit sem von le a spanyol érdemeiből.

Sainz teljesítményét méltatta a külföldi sajtó is, valamint hazájában is ujjongtak a siker láttán, Fernando Alonsónak pedig ez nem esett túl jól. A kétszeres világbajnok maga 32 győzelmet és 97 dobogós helyezést szerzett pályafutása során, így nem honfitársa eredményére féltékeny, hanem inkább a környezetük reakciói nem tetszettek neki.

Ugyanis Alonso is lehúzott öt évet a Ferrarinál, több ízben is harcban volt a világbajnoki címért, számos futamgyőzelmet ünnepelt, ám elmondása szerint második helyekért semmi elismerés nem járt.

– Öt-hat évvel ezelőtt kilenc-tíz dobogós helyet szereztem egy-egy idényben. De ha csak a második helyen futottam be, akkor a sajtókonferenciákon olyan volt a hangulat, mint egy temetésen. Folyton azt kérdezgették tőlem, hogy mikor fogsz már nyerni? – idézte fel Alonso. – Kilencvenhét alkalommal végeztem a pódiumon, de úgy érzem, hogy az elmúlt öt-hat évben szerzetteket nem tisztelték eléggé. Ez most már világos.

Carlos Sainz (balra) és Fernando Alonso sajtótájékoztatója a Spanyol Nagydíj előtt
Fotó: MTI/AP/Motorsport Images/Mark Sutton

A mostani siker fogadtatása külső szemmel tekintve nem olyan meglepő, hiszen a kétszeres vb-győztes távozása óta lejtmenetben van az olasz istálló, az elmúlt két idényben csupán ez volt a negyedik ferraris dobogós helyezés. A jelenleg az Alpine színeiben Alonso sem akart megkeseredettnek tűnni, gratulált is Sainznak a második helyéhez.

– Nagyon örülök Carlos eredményének. Beszéltem vele a rajtrácson, amikor a nemzeti himnuszhoz sorakoztunk fel. Már akkor is a zsebében volt a dobogós hely, hiszen harmadikként rajtolt Leclerc gondjai miatt. Aztán Bottas kiesésével még jobb lett a helyzete – vélekedett a spanyol versenyző. – Remélhetőleg hamarosan láthatunk egy futamgyőzelmet valamelyik normális pályán, de talán a Mercedes és a Red Bull még mindig előttük jár. Most lehetőségük nyílt egy jó eredmény elérésére, és élni is tudtak vele, szóval ez jó hír.

Fernando Alonso tehát felhívta a figyelmet arra, mi minden változott a száguldó cirkuszban az elmúlt idények során. Azonban ha csak a mostani és a tíz évvel ezelőtti monacói dobogósokat nézzük, úgy tűnhet, mintha minden a megszokott kerékvágásban zajlana. Ugyan a pilóták kicserélődtek, de ugyanazon csapatok végeztek 2021-ben a legjobbak között, mint 2011-ben, nevezetesen a Red Bull, a Ferrari és a McLaren. A spanyol világbajnok szavai alapján elképzelhető, hogy akkori második helye miatt akkor sem volt nagy örömujjongás.

 

https://www.facebook.com/Formula1/photos/a.570461836444136/2117569351733369/

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.