Már nincs visszaút: Hosszú Katinka belevágott a nagy kalandba

Úton van Japánba a tokiói olimpiára készülő magyar sportolók első csoportja. Ennek a küldöttségnek a tagja a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka is. Az úszók egyelőre nem Tokióba, hanem Korijamába tartanak.

Magyar Nemzet
Forrás: NSO. Digi Sport2021. 07. 08. 17:52
Hosszú Katinka Tokió
A vízummal is felérő akkreditációs kártya, mosoly és jókedv. Hosszú Katinka elutazott az olimpiára Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Még egyáltalán nincs bennem izgalom, korai is lenne. Ugyanabba az időzónába utazunk, ahol Tokió is van, ott készülünk a kezdésig. Kicsit tartok is attól, hogy halálra unom majd magam Korijamában, hiszen csak úsznom kell – viccelődött Hosszú Katonka a ferihegyi becsekkolás előtt. Vele tartott párja, egyben edzője, Gelencsér Máté és Bihari Zoltán gyúró, továbbá másik két úszó, Bernek Péter és Bohus Richárd.

A vízummal is felérő akkreditációs kártya, mosoly és jókedv. elutazott az olimpiára
Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi

– Ez biztosan másmilyen olimpia lesz, mint a korábbiak – egyfelől. Másfelől viszont ugyanolyan, hiszen mindenki régóta készül a versenyre. Nem aggódom, nemigen szoktam – mondta Bohus.

– Én egy kicsit igen, de csak azért, mert még nem tudom, hogy a napi csokoládéadagomat hogyan szerzem be… – tette hozzá Bernek vigyorogva, ugyanakkor nagyon is komolyan.

Hosszú Katinka a DIGI Sport híradójának a következőket mondta:

– Nagyon örülök, hogy végül is megrendezik az olimpiát, és ott lehetünk. Tény, hogy a mostani nem az a hagyományos olimpia lesz, viszont még mindig jobb, hogy lesz olimpia, mintha nem lenne.

Bohus Richárd a rájuk váró megpróbáltatásokról is beszélt:

– Nem hagyhatjuk el a hotelt, csak amikor edzésre megyünk. A szervezők jelezték, hogy az uszodától 20 méterre van a konditerem, de még oda is busszal fognak minket elvinni. A japánok nagyon komolyan veszik a korlátozásokat, és mindent be is fognak tartatni.

Hosszú Katinka – Bernekkel egyetemben – már az első napon éremért versenyez az olimpián, hiszen rögtön a július 24-i programban kapott helyett a férfi és a női 400 vegyes is.

Pénteken a szintén úszó Verrasztó Dávid és edzője, Molnár Ákos indul útnak, a legnépesebb magyar csoport pedig hétfőn repül el Japánba.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.