Fabio Capello a PSG-hez igazolt sztárt kritizálta

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő AC Milan egykori edzője, Fabio Capello szerint Gianluigi Donnarumma távozása a piros-feketéktől fájdalmasabb dolog, mint az, hogy Romelu Lukaku otthagyta a városi rivális Intert.

Magyar Nemzet
2021. 08. 20. 14:53
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két csillag is búcsút intett ezen a nyáron Milánónak. A címvédő Inter előző idényének gólkirálya, Romelu Lukaku egy 115 millió euróról szóló megegyezés keretein belül tért vissza korábbi klubjához, a Chelsea-hez, míg az AC Milan fiatal kulcsjátékosa, Gianluigi Donnarumma (képünkön) szerződése lejártával ingyen került a Paris Saint-Germainhez.

Utóbbi transzfert fájlalja a piros-feketék egykori vezetőedzője, Fabio Capello. A 2018-ban visszavonult olasz mester azt is elmondta, miért.

– Lukaku távozása az Intertől ugyanakkora súlyú, mint az, hogy Donnarumma elhagyta a Milant. De Gigio egy eurót sem hozott a klubnak, szóval ez jobban fáj. Hálával kellene tartoznod afelé, aki felnevelt téged, kötelességed lenne segíteni a családod – vélekedett Capello.

Fotó: EPA/Christophe Petit Tesson

A 75 éves edzőlegenda arra utalt, hogy Donnarumma 14 éves korától a piros-feketék akadémiáján nevelkedett. 16 évesen mutatkozott be az AC Milan felnőtt csapatában, míg a Serie A-ban 16 évesen és 242 naposan debütált – ezzel Giuseppe Sacchi mögött ő a második legfiatalabb kapus, aki valaha pályára lépett az olasz bajnokságban.

Eközben az Interhez 2019 nyarán igazolt Lukaku csak két idényt töltött el Milánóban, az akkori 74 millió eurós vételárához képest most 115 millió euróért adott rajta tovább a klubja – a kék-feketéknek anyagi szempontból tényleg nem lehet okuk a panaszra.

 

A borítóképen: Fabio Capello. A forrás: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.