Kellemetlen meglepetéssel kezdődött az idény Guardioláéknak

A kupagyőztes Leicester labdarúgócsapata nyerte az Angol Szuperkupát, miután szombat este 1-0-ra megverte a bajnoki címvédő Manchester Cityt.

Magyar Nemzet
2021. 08. 07. 20:34
Leicester City vs Manchester City
epa09404386 Manchester City's manager Pep Guardiola (R) reacts during the FA Community Shield soccer match between Leicester City and Manchester City at the Wembley stadium in London, Britain, 07 August 2021. EPA/Andy Rain EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Fotó: Andy Rain
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hagyományosan a Premier League címvédőjének és az FA-kupa győztesének összecsapásával kezdődik az angol futballidény, és ez idén sem volt másképp: ezúttal a Manchester City és a Leicester csapott össze a Wembley-ben az évad első tétmérkőzésén.

Pep Guardiola mester legfőbb csillagai közül három is hiányzott a manchesteriek játékoskeretéből: és Phil Foden nélkül vágtak neki a találkozónak a világoskékek, ám ennek ellenére is ők számítottak az esélyesnek. Ezt az első félidőben nem bizonyította az angol bajnok, inkább a Leicester veszélyeztetett, de a vezetést nem tudta megszerezni Brendan Rodgers együttese. A szünet után viszont már begyújtotta a rakétákat a City, többek között a rekordigazolás Jack Grealisht is bevetette Guardiola a cél elérése érdekében. 

Fotó: EPA/Andy Rain

Mint kiderült, mindhiába, hiszen a manchesteri helyzetek kimaradtak, a Leicester viszont élni tudott az elé tálalt hatalmas lehetőséggel: a Nathan Aké hibája után megítélt, majd Kelechi Iheanacho által értékesített büntetőnek köszönhetően a Rókák emelhették magasba a trófeát, fennállásuk során másodszor. 

Guardioláék eközben legutóbbi két tétmeccsükkel két kupát buktak el (a Bajnokok Ligája döntőjében a Chelsea-vel szemben maradtak alul), a sebek nyalogatása helyett azonban gőzerővel készülhetnek az angol labdarúgó-bajnokság új idényére, amely jövő pénteken a Brentford és az Arsenal mérkőzésével kezdődik.

Fotó: EPA/Andy Rain

Angol Szuperkupa:
Leicester–Manchester City 1-0 (0-0)
gólszerzők: Iheanacho (88. – tizenegyesből)

 

A borítóképen: Pep Guardiola a Leicester–Manchester City mérkőzésen. Forrás: Andy Rain/EPA

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.