Ma is megszórja az ellenfelét a Bayern München a BL-ben?

Ma este az E, F, G és H csoport harmadik fordulós mérkőzéseivel folytatódik a Bajnokok Ligája, s kétségkívül az E jelű négyest övezi a legnagyobb figyelem. A két óriás közül a nagy formában levő, a BL-ben is két győzelemmel kezdő Bayern München a Benfica vendége lesz, míg a nem kis meglepetésre pont nélkül utolsó Barcelona a Dinamo Kijevet fogadja.

Munkatársunktól
2021. 10. 20. 6:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bayern a Bundesligában nyolc meccsén szerzett tizenkilenc pontjával vezeti a tabellát, vasárnap 5-1-re nyert Leverkusenben. és Serge Gnabry egyaránt kétszer, egyszer talált be. A meccs „különlegessége”, hogy a bajorok már a 37. percben 5-0-ra vezettek, utána már nem strapálták magukat. (A Bayern a Bundesligában idén Dortmundban 3-1-re, az RB Leipzig vendégeként 4-1-re nyert.)

Az is ijesztő lehet a portugálok számára, hogy ellenfelük a BL-ben az első két fordulóban nyolc gólt szerzett és egyet sem kapott, előbb ugyanis Barcelonából hozta el a három pontot sima 3-0-s sikerrel, majd otthon ütötte ki 5-0-ra a Dinamo Kijevet. Julian Nagelsmann vezetőedzőnek ma a meghatározó futballistái közül a Leverkusenben kisebb sérülést összeszedő Alphonso Davies és a megfázással bajlódó Leon Goretzka nem áll a rendelkezésére.

– Egy tipikus portugál élcsapattal találkozunk, amely a labdabirtoklást tartja szem előtt, sok jó játékosa van, a trénerük pedig nagyon tapasztalt szakember – dicsérte Nagelsmann tegnap a még elutazás előtt Münchenben tartott sajtótájékoztatón az ellenfelet és Jorge Jesust. A bajorok edzője arra a kérdésre, hogy Goretzkát szerdán Sabitzer helyettesíti-e, sejtelmesen azt válaszolta, hogy ez az egyik lehetőség.

– Rutinos ellenféllel játszunk, amely élvezi a hazai pálya előnyét, de nem szabad gólt kapnunk. A célunk az, hogy továbbra is a csoport élén maradjunk – szögezte le a bajoroktól a védő Dayot Upamecano, akit már arról is kérdeztek, hogy megnyeri-e a Bayern München a Bajnokok Ligáját. – A csapatnál nagyon jó a hangulat, és mindent megteszünk azért, hogy minél tovább jussunk. Mi mindet meg akarunk nyerni, de egyelőre csak a Benficára koncentrálunk.

A Benfica az első körben nem bírt Kijevben a Dinamóval, de a 0-0-s döntetlen után Lisszabonban 3-0-ra verte a Barcelonát, ami még úgy is nagy fegyvertény, hogy a katalán sztárcsapat éppen az átalakulás fázisában van a hatszoros aranylabdás fémjelezte sikeres időszak után. A Benfica és a Bayern 1976 óta tíz tétmeccset játszott egymás ellen a nemzetközi kupákban. A mérleg bajor szempontból hét győzelem, három döntetlen, és semmi előjele annak, hogy ma este láthatjuk az első portugál sikert.

A BL-címvédő Chelsea a H csoportban otthon a pont nélküli Malmö ellen javíthat azután, hogy az előző körben 1-0-ra kikapott a Juventus vendégeként.

BL-csoportkör, 3. forduló, mai műsor.

E csoport: Barcelona–Dinamo Kijev 18.45 (tv: Sport 2), Benfica–Bayern München 21.00 (tv: Sport 1). Az állás: 1. Bayern München 6, 2. Benfica 4, 3. Dinamo Kijev 1, 4. Barcelona 0.

F csoport: Young Boys–Villarreal 21.00, Manchester United–Atalanta 21.00 (tv: M4 Sport). Az állás: 1. Atalanta 4, 2. Young Boys 3, 3. Manchester United 3, 4. Villarreal 1.  

G csoport: Salzburg–Wolfsburg 18.45, Lille–Sevilla 21.00. Az állás: 1. Salzburg 4, 2. Sevilla 2, 3. Wolfsburg 2, 4. Lille 1.

H csoport: Chelsea–Malmö 21.00, Zenit–Juventus 21.00 (tv: Sport 2). Az állás: 1. Juventus 6, 2. Chelsea 3, 3. Zenit 3, 4. Malmö 0.

Borítóképünkön Robert Lewandowski; Forrás: Twitter/Bayern & Germany

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.