Xavi lett a Barcelona új vezetőedzője

Az FC Barcelona a hivatalos honlapján jelentette be, hogy a korábbi legendás labdarúgója, Xavi Hernández veszi át a csapat irányítását vezetőedzőként. A szerződés a jelenlegi idény végéig, plusz még két évre szól.

Magyar Nemzet
2021. 11. 06. 8:20
null
FILES-FBL-LIGA-BARCELONA Fotó: KARIM JAAFAR
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Múlt héten menesztették a Barcelonától Ronald Koeman vezetőedzőt, és azóta erre hírre vártak a katalán klub szurkolói. A klubelnök, Joan Laporta többször kijelentette már, hogy egy nap Xavi lesz a csapat vezetőedzője, az volt a kérdés, hogy ez a nap mennyire van közel. Sokan féltették Xavit attól, hogy pont most vállalja el a feladatot, amikor anyagi és szakmai válságban van az együttes, ezzel ugyanis kezdő edzőként ő is kockáztat.

De úgy tűnik, igaz a mondás: bajban ismerszik meg a barát.

Az elmúlt napok hírei már arról szóltak, hogy a 41 éves Xavi megkezdte a tárgyalásokat korábbi klubjával, a katari al-Szaddal a 2023-ig érvényes szerződése felbontásáról. Sajtóhírek szerint az ötmillió eurós lelépési díjának a felét saját maga állta, így az anyagi gondokkal küszködő Barcelonának csak 2,5 milliót kellett fizetnie, hogy az al-Szadd elengedje az edzőjét.

Egy a lényeg, a megállapodás megszületett, a Barcelona a hivatalos honlapján így fogalmazott: „Az FC Barcelona megállapodott Xavi Hernándezzel, hogy a jelenlegi idény hátralévő részében és további két szezonban ő lesz a csapat első edzője. Xavi Hernández elhagyta jelenlegi klubját, a katari al-Szaddot, miután az elmúlt napokban tárgyalt a klub tulajdonosaival.”

A Barcelona új vezetőedzője akár már ma debütálhat a kispadon, ugyanis a katalánok 16.15-kor a Celta Vigo otthonában lépnek pályára a La Ligában. Persze elképzelhető, hogy az idő rövidségéből következő adminisztrációs vagy szakmai okok miatt még nem Xavi irányítja majd a csapatot.

Xavi középpályásként a spanyol válogatottal világ- és két Európa-bajnoki aranyat szerzett, 1998 és 2015 között 25 trófeát, közte nyolc spanyol bajnoki címet, három Király Kupát és négy Bajnokok Ligáját nyert a Barcelonával. Távozását követően 2019-ig az al-Szadd játékosa volt, ezt követően lett az arab együttes trénere.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.