Hamilton a frizurájával is komoly üzenetet közvetít

A címvédő amerikai férficurling-válogatott tagja, Matt Hamilton figyelemre méltó hajkoronával versenyez a pekingi téli olimpián, és ezzel rákbetegeken szeretne segíteni.

2022. 02. 12. 15:07
USA's Matt Hamilton curls the stone during the men’s round robin session 5 game of the Beijing 2022 Winter Olympic Games curling competition between USA and Norway, at the National Aquatics Centre in Beijing on February 12, 2022. (Photo by LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP) Fotó: AFP/LILLIAN SUWANRUMPHA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai férficurling-válogatott Phjongcshangban meglepetésre szerezte meg az olimpiai bajnoki címet, a döntőben a sokkal esélyesebbnek tartott svéd válogatottat legyőzve.

A 2018-ban győztes csapat tagja, Matt Hamilton Dél-Koreában is könnyen megismerhető volt bajuszáról, Pekingben viszont immár rendkívül hosszú hajjal versenyez.

A döntésnek nemes a célja.

– Le fogom vágatni a hajam, és gyerekparókás alapítványnak adományozom. Közben pedig próbálok pénzt gyűjteni a Stache Strong jótékonysági szervezetnek, amely New Yorkban agydaganattal kapcsolatos kutatással foglalkozik – árulta el Hamilton.

Hamilton egyszer már levágatta a haját ugyanezért a célért, Pekingre azonban ismét figyelemre méltó hajkoronára tett szert. Az olimpia pedig segít abban is, hogy törekvése még nagyobb figyelmet kapjon.

Az amerikaiak pedig a curling szempontjából abban is reménykedhetnek, hogy Hamiltonnak afféle modern Sámsonként a hajában van az ereje. Négy alapszakaszmeccs után a címvédő négyes két győzelemmel és két vereséggel a középmezőnyben áll a pekingi olimpia férficurlingtornáján.

Borítókép: Matt Hamilton (Fotó: AFP/Lillian Suwanrumpha)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.