Ronaldo hibázott, a MU-t másodosztályú ellenfél ejtette ki

Másodosztályú csapat búcsúztatta az angol élvonalban szereplő Manchester Unitedet a labdarúgó FA-kupa negyedik fordulójának péntek esti mérkőzésén. A Middlesbrough tizenegyespárbaj után jutott tovább a legjobb tizenhat közé. A Vörös Ördögöket irányító Ralf Rangnick szerint csak magukat hibáztathatják a kiesésért, habár szerinte a vendégek egyenlítő találatát érvényteleníteni kellett volna.

Magyar Nemzet
2022. 02. 05. 9:51
Manchester United vs West Ham United
epa09702478 Manchester United's Cristiano Ronaldo reacts during the English Premier League soccer match between Manchester United and West Ham United in Manchester, Britain, 22 January 2022. EPA/Peter Powell EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications Fotó: Peter Powell
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jadon Sancho góljával a fölényben játszó Manchester United szerzett vezetést másodosztályú ellenfelével szemben a 25. percben. A házigazda temérdek helyzetének köszönhetően ekkorra már többgólos előnyben lehetett volna a Middlesbrough ellen, arról nem is beszélve, hogy az együttes portugál csillaga, tizenegyest végezhetett el a 20. percben. A szombaton 37. születésnapját ünneplő futballista azonban tőle szokatlan módon még a kaput sem találta el…

A folytatásban is a MU irányított, azonban több gólra nem tellett tőle, ami végzetesnek bizonyult, mert a 64. percben a Middlesbrough az első valamirevaló támadását góllal fejezte be, igaz, vitatható körülmények között. Még a vendégek vezetőedzője, Chris Wilder sem értette, miért adta meg a játékvezető Matt Crooks találatát, hiszen Duncan Watmore kezéről pattant a gólszerző elé a labda.

– Szerencsénk volt és kihasználtuk a helyzeteinket. A videóbíró döntései jócskán megváltoztak, mióta már nem vagyok a Premier League-ben – mindjárt azt gondoltam, hogy kezezés előzte meg a gólunkat. Azt hittem, hogy érvénytelenítik, persze boldog voltam, hogy nem így lett – fogalmazott Wilder.

A rendes játékidőben és a 2x15 perc hosszabbítás alatt sem született több gól, így büntetőpárbajban dőlt el a továbbjutás sorsa. Az első hét körben egy játékos, ekkor már Ronaldo sem hibázott, de manchesteri részről a nyolcadik rúgó, Anthony Elanga labdája elszállt a kapu fölött, így a másodosztályú csapat kezdhetett ünneplésbe az Old Traffordon.

Ralf Rangnick sportszerűen nem a játékvezetőt okolta a kiesésért, bár a német tréner azt igencsak furcsállotta, hogy megadták a Middlesbrough egyenlítő találatát:

– Hogy lehet ezt vétlen kezezésnek megítélni, ha a levegőben volt a keze, és azzal kontrollálta a labdát? Egyértelmű volt, hogy érvényteleníteni kellett volna azt a gólt. Nagyon meglepett, hogy nem így történt – magyarázta a Vörös Ördögök menedzsere. – Túl sok ziccert hagytunk veszni, főleg az első félidőben. Negyvenöt perc után már 3-0-ra vezethettünk volna, és a második játékrészben még azután is voltak nagy helyzeteink, hogy megszerezték az egyenlítő góljukat – amit érvényteleníteni kellett volna. De csak magunkat hibáztathatjuk, hogy ennyi helyzetet elpuskáztunk a meccsen. Ha büntetőpárbajra kerül sor, akkor már a szerencse is nagyban közrejátszik. Elveszítettük a mérkőzést és most mindannyian nagyon csalódottak vagyunk.

FA-kupa, 4. forduló:

Manchester United–Middlesbrough (II.) 1-1 – tizenegyesekkel 7–8

gólszerzők: Sancho (25.), ill. Crooks (64.) 

A FA-kupa hétvégi programja:

szombat:

Chelsea–Plymouth Argyle (III.) 13.30 (tv: Spíler1)

Kidderminster Harriers (VI.)–West Ham United 13.30

Crystal Palace–Hartlepool United 16.00 (IV.)

Everton–Brentford 16.00

Huddersfield Town (II.)–Barnsley (II.) 16.00

Manchester City–Fulham (II.) 16.00

Peterborough United (II.)–Queens Park Rangers (II.) 16.00

Southampton–Coventry (II.) 16.00

Stoke City (II.)–Wigan Athletic (III.) 16.00

Wolverhampton–Norwich City 16.00

Cambridge United (III.)–Luton Town (II.) 18.30

Tottenham Hotspur–Brighton (tv: Spíler1) 21.00

vasárnap:

Liverpool–Cardiff City (II.) 13.00 (tv: Spíler1)

Nottingham Forest (II.)–Leicester City 17.00

AFC Bournemouth (II.)–Boreham Wood 19.30 (V.)

Borítókép: Cristiano Ronaldo (Fotó: EPA/Peter Powell)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.