Sainz nem dől be a Mercedes színjátékának, Hamilton mindent tagad

A címvédő Max Verstappen úgy látja, idén nem Lewis Hamilton lehet a legnagyobb ellenfele a Formula–1-ben, hanem a Ferrari is beleszólhat a bajnoki küzdelembe. Az olaszok szerint viszont a Red Bull és a Mercedes csak altat.

Magyar Nemzet
2022. 03. 12. 10:46
null
(L to R) Ferrari's Monegasque driver Charles Leclerc, Ferrari's Spanish driver Carlos Sainz Jr, Mercedes' British driver George Russell, Mercedes' British driver Lewis Hamilton and Red Bull's Dutch driver Max Verstappen pose for a picture during the first day of Formula One (F1) pre-season testing at the Bahrain International Circuit in the city of Sakhir on March 10, 2022. (Photo by Mazen Mahdi / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint ismeretes, (Red Bull) és (Mercedes) vérre menő küzdelmet folytatott egymással a világbajnoki címért, amit végül előbbi szerzett meg. 

Bár elképzelhető, hogy az idei szabályváltoztatások miatt felborul az eddigi erősorrend, a várakozások szerint a Red Bull és a Mercedes továbbra is a legjobb helyekért lehet harcban. A két istállónál azonban úgy látják, talán nem közülük kerülhet ki a befutó, hanem az idény eleji tesztek alapján a Ferrari tempóelőnyben lehet hozzájuk képest.

Korábban a csapatfőnökök fogalmazták meg ezen észrevételüket, de a bahreini tesztnapok idején Verstappen is hasonló véleményen volt, amikor arról kérdezték, Hamilton lehet-e a fő ellenfele az új évadban.

– Nem hiszem. A Ferrari is erősnek tűnik idén, a tesztelésen látottak alapján mindenképp. Ugyanakkor nehéz megítélni más csapatokat, néhányan feltehetően további fejlesztéseket is tartogatnak az első futamra – figyelmeztetett a holland versenyző, aki nem zárja ki, hogy háromcsapatos csata bontakozik ki idén: – Nehéz megmondani, hiszen a Ferrari nagyon erősnek tűnik, a Mercedes pedig mindig az élmenők között lesz. Az eddig látottak alapján mi sem állunk rosszul.

Hamilton még messzebb ment, amikor az erőviszonyokról kérdezték. 

– Úgy látom, ha most rendeznék az első futamot, az kettős Ferrari-győzelemmel zárulna. Talán a Red Bull szólhatna bele a dolgukba. 

 

Trükközik a Red Bull és a Mercedes?

A Ferrarinál viszont úgy látják, a két rivális istálló egyelőre nem mutatta meg, valójában mire lehet képes ebben az idényben. Carlos Sainz ezen már meg sem lepődik, a spanyol pilóta úgy véli, a Mercedes minden évben ugyanazt a forgatókönyvet húzza elő a szezonkezdet előtt.

– Ez jellemző a Mercedesre. Agyondicsérik a többi csapatot, aztán az első futamon lemossák őket a pályáról. Ha ez lenne az első év, amikor ezt teszik, akkor talán hinnék is nekik, de öt-hat éve ez megy a teszteken, a futamokon mégis jól teljesítenek 

– világított rá Sainz.

Csapattársa, Charles Leclerc is csatlakozott a szavaihoz:

– Teljesen biztos vagyok benne, hogy a Mercedesben és a Red Bullban is van még tartalék, csak nem mutatták meg egyelőre, hogy mire képes az autójuk. A köridők nem jelentenek túl sokat. Feltehetően a Red Bullnál lesznek újabb fejlesztések az első futam előtt, azt pedig már láttuk, hogy a Mercedes egy jelentősen átépített autót hozott Bahreinbe – emlékeztetett a monacói versenyző. – Szóval egyelőre nem pihenhetünk, ők sem nyomták még tövig a gázt. Nekünk most az a feladatunk, hogy a lehető legjobban kiismerjük az autót.

Hamilton utólag reagált a Ferrari pilótáinak vádjaira, és állította, egyáltalán nincs igazuk.

– Tényleg sokat változott az autónk, de elképesztően jók lennénk, ha csak azért mímelnénk túlkormányzottságot és nehéz vezethetőséget, hogy elrejtsük a W13 valódi erejét. Valójában nem ez a helyzet. Vannak olyan dolgok, amin még javítanunk kell. Én úgy látom, hogy mások kevésbé küszködnek az autójukkal, de ki tudja? A jövő hétre talán mi is jobban megértjük a miénket.

Tehát pont az idénynyitó futam, a jövő heti Bahreini Nagydíj idejére. Sainz talán mégsem lőtt bakot?

Borítókép: Charles Leclerc, Carlos Sainz, George Russell, Lewis Hamilton és Max Verstappen (balról jobbra)  (Fotó: AFP/Mazen Mahdi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.