Elek Gábor: Nem ugyanaz a helyzet, mint négy éve

Drámai meccsen 29-24-re legyőzte az FTC a Győrt a női kézilabda-bajnokság csütörtöki rangadóján. Az ősszel az ETO nyert ugyanekkora különbséggel fő riválisa ellen. Előre borítékolható, hogy a két csapat azonos pontszámmal zárja majd a bajnokságot, a versenykiírás szerint ez esetben ugyanúgy az összesített gólkülönbség dönt, mint négy éve, amikor az ETO egyetlen góllal lett bajnok. Jelenleg a Győr 87 góllal jobban áll, de a Fradi még hárommal több meccset játszik. Elek Gábor, az FTC vezetőedzője szerint túl sok az a 87 találat.

Magyar Nemzet
2022. 04. 15. 6:57
Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az FTC az ősszel öt góllal, 25-20-ra kapott ki Győrben. Csütörtök este hazai pályán, az Elek Gyula Arénában már a 10. percben ennyivel vezetett a legfőbb riválisa ellen, úgy tűnt tehát, bebiztosíthatja az aranyérmet. Aztán visszaestek a hazaiak, igaz, a játékvezetők több rossz ítélettel sújtották őket. Elek Gábor ettől elvesztette a fejét, hevesen reklamált, majd összeszólalkozott és összeugrott Ambros Martínnal, a Győr mesterével.

A kakaskodásból a ferencvárosiak jöttek ki rosszul, szünetben már csak egy góllal vezettek (14-13), sőt a folytatásban a Győr fordított. A hajrában megrázta magát az FTC, s drámai végkifejletben, időn túli hetessel nyert 29-24-re. Tehát ugyanúgy öt góllal, mint az ETO ősszel.

A versenykiírás szerint ilyenkor az összesített gólkülönbség dönt. Ugyanez volt a helyzet négy éve is, akkor az FTC-nek egyetlen gól hiányzott az aranyéremhez. Az utolsó fordulóban 18 góllal, 42-24-re verte a Vácot, de 19-cel kellett volna.

A Győr jelenleg 87 góllal jobban áll, de a Fradi még hárommal több meccset játszik. Nehéz jósolni. 

A két csapat hátra lévő mérkőzései

FTC: Kisvárda (idegenben), Vác (i), Szombathely (i), Budaörs (i), Vác (otthon).

ETO: Dunaújváros (o), Debrecen (i)

Elek Gábor azt mondta, a négy évvel ezelőtti és a mostani helyzetet nem lehet összehasonlítani. Majd részletesen így fejtegette az állást: 

– Akkor azért lőtávolon belül volt az ETO. Most borzasztóan nagy a differencia a két együttes összesített gólkülönbsége között, amit nem lehet behozni. Nem fogjuk feladni, mindent megpróbálunk és még az ETO is veszíthet pontot, ám a realitás nem azt sugallja, hogy behozható ez a nagy különbség.

Az Ambros Martínnal vívott külön meccséről sajnálkozva beszélt:

– Belőlem is sokat kivett a mérkőzés. Sajnálom, hogy az első félidő végét nagyon elrontottunk. Ennek én is részese voltam azzal, hogy elszállt az agyam, azt nagyon sajnálom, de arról az esetről nem akarok beszélni. Összességében viszont nagyon büszke vagyok a csapatomra, tényleg hősök voltunk. 

Ambros Martín nagyon kemény szavakkal illette utólag is az afférját Elek Gáborral.

Nem akarok erről az emberről beszélni, soha többet.

Szerinte a játékvezetők több esetben a csapata kárára tévedtek, ezért vált szorossá a mérkőzés.

– A második félidőben kontrolláltuk a mérkőzést, végül a mérkőzés végén, az utolsó percben – bocsánat, hogy ezt mondom – a játékvezetők belenyúltak a mérkőzésbe, ezért is vétettünk a végén pár hibát a kapus előtt, ezért tudták végül elérni ezt a különbséget.

A bajnoki hajrát nem kívánta tételesen elemezni:

– Még nem alkalmas az idő, hogy a számokról beszéljünk, és spekuláljunk, nekünk játszani kell, nem számít, mi történt a meccs végén. Azt gondolom, hogy nagyon jó munkát végeztünk, az utolsó percekig közel voltunk, azt már elmondtam, hogy miért lett ilyen a vége. Játszanunk kell a bajnokság utolsó mérkőzéséig anélkül, hogy a tabellával foglalkoznánk.

Borítókép: Ha nem is lesz elég az ötgólos siker, nagy diadalt aratott az FTC (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.