Sallai Roland edzője kiakadt a Bayern elleni óvásügy miatt

A Bundesliga legutóbbi fordulójában a Bayern München 4-1-re legyőzte a Sallai Rolanddal felálló Freiburgot, de a meccs nem ért véget a lefújással. A bajorok rövid ideig tizenkét emberrel voltak a pályán, az ellenfél megóvta a meccset, ám pénteken elutasították a kifogását.

Magyar Nemzet
2022. 04. 08. 16:09
FBL-GER-BUNDESLIGA-FREIBURG-BAYERN MUNICH Fotó: Europress/AFP/THOMAS KIENZLE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rossz csere miatt húsz másodpercig tizenkét emberrel volt a pályán a Bayern München a Freiburg ellen. Az eset bohózatba illő volt, a bajorok csapatmenedzsere, Kathleen Krüger rossz mezszámot tüntetett fel a táblán, ezért Kingsley Coman nem értette meg, hogy le kell jönnie, a cseréje viszont pályára lépett, amit a játékvezetők nem ellenőriztek, így rövid ideig eggyel több emberrel volt a pályán a Bayern.

Azt szinte rögtön elismerték a Freiburg részéről, hogy a szabálytalanság nem befolyásolta a mérkőzés végeredményét, ugyanakkor bírói műhibáról volt szó, így kötelességüknek érezték az óvást.

– Nem arról van szó, hogy meg akartuk szerezni a pontokat, hiszen a hiba valójában nem is volt olyan súlyos – jegyezte meg a Freiburg vezetőedzője, Christian Streich, akit a Kicker idézett. – Ugyanakkor szorosan követtem, hogyan próbálták meg ránk hárítani a felelősséget.

A freiburgi edző alighanem arra célzott, hogy a Bayern részéről a kezdettől elbagatellizálták az esetet, s ezzel nyomást helyeztek az ellenfélre, amely mintha a bolhából akart volna elefántot csinálni. Pedig erről szó sem volt, Streich szerint kötelességük volt hivatalos útra terelni az ügyet.

– Úgy látszik, egyesek nem tudták, hogy egy ilyen hiba mennyi mindent magában foglal – jelezte Streich, aki arra célzott, hogy a Német Labdarúgó-szövetség (DFB) jogrendszere szinte kötelezte őket a tiltakozásra, ugyanis a vezetőségi tagokat gondossági felelősség terheli. – Teljes abszurditás, hogy akik elkövették a hibák, becsapnak téged. Remélhetőleg a jövőben változnak a dolgok, meglesz a jogbiztonság, hogy hasonló esetben ne legyen többé dilemma.

A DFB szerint azért nem büntették meg a Bayernt, mert elsősorban a játékvezetői csapat hibázott a cserénél.

– Abból indulunk ki, hogy minden Bayern-játékos jogosult volt a játékra – magyarázta Stephan Oberholz, a DFB sportbíróságának elnöke, az ügy döntőbírója. – Ebből kifolyólag a bajorok vétsége csak másodlagos, és a játékvezetői mulasztás árnyékában nem annyira számottevő, hogy szankciókat vonjon maga után.

Érdekes párhuzam, hogy a tavaly a Wolfsburgot utólag kizárták a Német Kupából, amiért a megengedettnél eggyel több cserét hajtott végre a negyedosztályú Preussen Münster ellen. Oberholz szerint akkor a Wolfsburg súlyos hibát követett el, hiszen megsértette a szabályt azzal, hogy a megengedettnél többet cserélt, a Bayern viszont „jó cserét” akart végrehajtani, de a folyamat során a játékvezetők hibáztak.

Borítókép: Thomas Müllerrel harcol a labdáért az ominózus meccsen (Fotó: Europress/AFP/Thomas Kienzle)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.