A rabszolgasorsú Neymar visszatér a Barcához? Laporta reagált

Az elmúlt napokban olyan pletykák röppentek fel, miszerint Neymar a közeljövőben távozhat a Paris Saint-Germaintől. A játékost korábban foglalkoztató Barcelona futballklub elnöke, Joan Laporta elmondta a véleményét a brazil szélsőről, valamint a katalán csapat és Neymar lehetséges közös jövőjéről is beszélt.

Magyar Nemzet
2022. 05. 25. 13:30
German start-up Next.e.GO Mobile presentation
epa09928813 Brazilian soccer player Neymar Jr. speaks during the presentation of the new e.wave X electric car in Berlin, Germany, 05 May 2022. Brazilian soccer player Neymar Jr. acts as a global brand ambassador of the German electric car start-up Next.e.GO Mobile and attended the presentation of the new e.wave X car. EPA/CLEMENS BILAN Fotó: CLEMENS BILAN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

némileg felforgatta az átigazolási piacot. Na nem azzal, hogy a várakozásoknak megfelelően szerződése lejártával új klubot talált volna magának, hanem maradt eddigi munkaadójánál , a Paris Saint-Germainnél. A fiatal labdarúgó csillagászati fizetését tehát jövőre is a francia csapat állja, és hogy ezt fedezzék, a hírek szerint több játékosuktól is megszabadulnának. Ezek egyike aki hetente nagyjából 545 ezer eurót tesz zsebre.

A brazil labdazsonglőr Mbappéval egy időben, 2017 nyarán csatlakozott a PSG-hez, de míg francia társának felfelé ívelt a karrierje a fővárosi klubnál, addig Neymart folyamatosan sérülések hátráltatták, nem váltotta meg a világot Párizsban, és az értéke is folyamatosan csökkent.

Kérdéses, hogy hol lehet a harmincéves játékos következő állomáshelye, amennyiben valóban távozik a Paris Saint-Germaintól. A L’Esportiu katalán sportlap megkérdezte Joan Laportát, egykori klubjánál lenne-e helye Neymarnak. A Barcelona elnöke így válaszolt:

– Ki ne szeretné Neymart? Elképesztő játékosról van szó. De az olyan futballistáknak, akik egy napon visszatérnek a Barcelonához, ezt ingyen kellene megtenniük. Azok a játékosok, akik a PSG-hez igazoltak, szinte rabszolgaságra adták a fejüket. Mindezt pénzért – magyarázta Laporta.

Neymar szerződése 2025 nyarán jár le Párizsban, értékét jelenleg kilencvenmillió euróra taksálja a Transfermarkt.

Borítókép: Neymar (Fotó: EPA/Clemens Bilan)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.