Gulácsi Péterék az Augsburgon vezették le a feszültséget

Csütörtökön nagy lipcsei álom foszlott szét, miután az RB Leipzig kiesett a Glasgow Rangers ellen az Európa-liga elődöntőjében. Ennek az Augsburg itta meg a levét, amely 4-0-s vereséget szenvedett a három magyarjával a pályán vigasztalódó lipcseiek ellen a Bundesliga 33. fordulójának zárómeccsén.

Magyar Nemzet
2022. 05. 08. 21:30
GULÁCSI Péter
Glasgow, 2022. május 6. Gulácsi Péter, az RB Leipzig kapusa a labdarúgó Európa-liga Glasgow Rangers - RB Leipzig elõdöntõjének visszavágó mérkõzésén Glasgowban 2022. május 5-én. Fotó: MTI/EPA/Robert Perry
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

és teljesítménye is kritikákat kapott a Rangers ellen Glasgow-ban elszenvedett 3-1-es vereség után, amely főként a gyengélkedő lipcsei védelem bűne volt. Domenico Tedesco vezetőedző azonban kitartott a két magyar alapembere mellett, s mindketten kezdők voltak az Augsburg elleni meccsen, mint általában.

viszont újfent csak csere volt a Leipzigben, a 71. percben állt be, amikor már minden fontos kérdés eldőlt. A hazai pályán játszó lipcseiek addigra már 4-0-ra vezettek, tehát kialakult a végeredmény.

Nem ilyen diadalmenetnek indult a mérkőzés, Gulácsinak már az első percben nagyot kellett védenie, a Leipzig pedig sokáig nem tudott igazán nagy veszélyt teremteni a 14. helyezett Augsburg kapuja előtt.

A 40. percben tulajdonképpen az első valamirevaló helyzetét váltotta gólra a Tedesco-csapat, André Silva lőtt szép gólt 17 méterről – 1-0.

Amilyen lassan lendült bele a Leipzig az első félidőben, a másodikban olyan gyorsan zárta le a győzelem kérdését. 

A 48. percben érkezett a második gól, amikor Mukiele húzta meg a jobb oldalon, majd a kapust kipasszolva Christopher Nkunku talált a kapuba – 2-0.

Az 57. perben már háromgólosra nőtt a lipcsei előny, újra Mukiele húzott el a jobb szélen, a passzából pedig újra Nkunku volt eredményes – 3-0. A francia szélsőnek ez volt a huszadik gólja az idényben.

A negyedik találat a 64. percben tizenegyesből született. Mukiele harcolta ki a büntetőt (ki más?), amelyet a VAR segítségével ítéltek meg, Emil Forsberg pedig értékesítette.

Ezután a pályára lépő Szoboszlainak volt egy-két biztató megmozdulása, de a gálaszagúvá változott meccs lipcsei főszereplője 

Philipp Tschauner kapus volt, aki a 87. percben váltotta Gulácsit, a csapatkapitányi karszalagot is megörökölve tőle.

A Leipziget 2019 óta szolgáló 36 éves a kapus az idény végén visszavonul, és az utolsó hazai meccsén így búcsúzott tőle a csapat – ez volt egyébként az első pályára lépése az évadban.

Orbán végig a pályán maradt, győzelmükkel Gulácsiék visszavették a BL-indulást érő negyedik helyet Freiburgjától, és az utolsó fordulóban egy pontra van szükségük a Bielefeld otthonában annak megőrzéséhez.

Borítókép: Gulácsi Péter (Fotó: MTI/EPA/Robert Perry)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.