Kettős Ferrari-sikert hozott a Miami Nagydíj időmérője + videó

Charles Leclerc, a Ferrari monacói pilótája nyerte meg a Formula–1-es Miami Nagydíj időmérő edzését, amely a maranellói istálló kettős sikerét hozta, a vasárnapi futamon ugyanis a második rajtkockából Carlos Sainz indulhat. A harmadikból pedig a vb-címvédő Max Verstappen a Red Bull-lal.

Magyar Nemzet
2022. 05. 07. 23:42
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Formula–1-ben most debütáló Miami Nagydíj pénteki szabadedzései alapján azt szűrhettük le, hogy az idei vb-n eddig látványosan szenvedő Mercedesnek sikerült orvosolni a problémáit, a módosított első és hátsó szárnyak javulást eredményeztek. Olyannyira, hogy George Russell az első tréningen a második legjobb köridőt jegyezte a vb-pontversenyben vezető Charles Leclerc (Ferrari) előtt, a jobb időket hozó második szabadedzést pedig a brit pilóta megnyerte a monacói előtt. A másik Mercedesszel a hétszeres világbajnok előbb a nyolcadik, majd a negyedik helyet szerezte meg, utóbbi is jól mutatott az eredménylistán.

– A „pattogás” továbbra is gondot jelent, ezt nem sikerült megszüntetni, de az biztos, hogy egyre jobb és jobb a kocsi – szögezte le Hamilton.

Szombaton a harmadik szabadedzésen viszont a Mercedes a mezőny végére került, Hamilton a tizenötödik, Russell a tizenhetedik helyen végzett – mindenki vakarhatta a fejét, hogy akkor mi is a helyzet az „ezüstnyilakkal”. Az utolsó gyakorláson Sergio Pérez (Red Bull), Leclerc, (Red Bull) volt az első három sorrendje, a  vb-címvédő holland erősített a pozícióján. Esteban Ocon ugyanakkor a beleállt a falba, az összetört Alpine-t pedig az időmérőre nem tudták üzemképes állapotba hozni, így a kvalifikációt tizenkilencen kezdték meg. 

A Q1-ben Kevin Magnussen (Haas), Csou Kuan-jü (Alfa Romeo), Alexander Albon (Williams) és Nicholas Latifi (Williams) köszönt el, az élen Leclerc zárt. A Q2-ben Fernando Alonso (Alpine), Russel, Sebastian Vettel (Aston Martin), Daniel Ricciardo (McLaren) és Mick Schumacher (Haas) esett ki, s újra Leclerc volt a leggyorsabb.

A Q3-ban az első gyors körök után Verstappen vezetett Leclerc, Sainz és Pérez előtt, de a második nekifutásra a Ferrari mindkét pilótája megjavította az ekkor hibázó, megcsúszó vb-címvédő köridejét. A kvalifikációt Leclerc nyerte, aki pályafutása tizenkettedik, idei harmadik pole pozícióját könyvelhette el. A futamon az első sorból mellőle Sainz indulhat, Verstappennek be kellett érnie a harmadik rajtkockával. Hamilton csak hatodik lett, és azt is le kellett nyelnie, hogy korábbi csapattársa, Valtteri Bottas megelőzte az Alfa Romeóval. Úgy néz ki, hogy a Mercedesnél továbbra is bőven lesz még dolguk a mérnököknek.

A Miami Nagydíj rajtsorrendje:

1. sor:
Charles Leclerc (monacói, Ferrari)
Carlos Sainz (spanyol, Ferrari)

2. sor:
Max Verstappen (holland, Red Bull)
Sergio Pérez (mexikói, Red Bull)

3. sor:
Valtteri Bottas (finn, Alfa Romeo)
Lewis Hamilton (brit, Mercedes)

4. sor:
Pierre Gasly (francia, Alpha Tauri)
Lando Norris (brit, McLaren)

5. sor:
Cunoda Juki (japán, Alpha Tauri)
Lance Stroll (kanadai, Aston Martin)

6. sor:
Fernando Alonso (spanyol, Alpine)
George Russell (brit, Mercedes)

7. sor:
Sebastian Vettel (német, Aston Martin)
Daniel Ricciardo (ausztrál, McLaren)

8. sor:
Mick Schumacher (német, Haas)
Kevin Magnussen (dán, Haas)

9. sor:
Csou Kuan-jü (kínai, Alfa Romeo)
Alexander Albon (thaiföldi, Williams)

10. sor:
Nicholas Latifi (kanadai, Williams)
Esteban Ocon (francia, Alpine)

Az 57 körös Miami Nagydíj vasárnap magyar idő szerint 21.30-kor kezdődik.

Borítókép: Charles Leclerc pályafutása tizenkettedik pole pozícióját szerezte (Forrás: Twitter/Scuderia Ferrari)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.