Koronavírus miatt veszélybe került olimpiai bajnokunk idénye

A kétszáz méteren Tokióban olimpiai bajnok kajakozó, Tótka Sándor május közepén megfertőződött koronavírussal, s azóta sem tud edzeni. Úgy fogalmazott, jelenleg nincs olimpikon-üzemmódban, kevés az esély arra, hogy kijut az idei világbajnokságra.

Magyar Nemzet
2022. 06. 06. 17:45
null
Japán , Tokió 20210805 Kajak Kenu Sea Forest Foto Nemzeti Sport - Tumbász Hédi A képen: Tótka Sándor Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 200 méteres távon ötkarikás aranyérmes sportoló az M1 aktuális csatornán elmondta: többféle tünete volt, például nagyon fájt az arcürege. Bár ezek már elmúltak, jelenleg be vannak dagadva a nyirokcsomói, és ameddig ez nem változik, egyáltalán nem edzhet.

– A múlt héten próbáltam evezni, de elképesztően fáradékony voltam – nyilatkozta az UTE kajakozója. Hozzátette, a második, egyben utolsó válogatóversenyt a hónap végén rendezik Szolnokon, de elég kevés esélyt lát arra, hogy méltóképpen meg tudja mutatni, mire képes.

– Az idei év arról szól nekem, hogy formában maradjak, de nem csúcsformában, mert nem vagyok olimpikon-üzemmódban – ismerte el Tótka.

Mint kifejtette, a kedve és a közérzete jó, és reményei szerint hamarosan, néhány nap múlva ismét edzésbe állhat.

– Várjuk, hogy minden rendben legyen, és óvatosak vagyunk, mert tudjuk, hogy ez nem egy átlagos vírus. A világkupacsapatból többen is megbetegedtek, többen már újra edzenek, de többen még mindig fáradékonyak – magyarázta Tótka, aki szívultrahangos vizsgálaton már volt, de a visszatérése előtt még vérvételre is szüksége lesz. 

Az idei világbajnokságot augusztus 3. és 7. között a kanadai Halifaxben rendezik, a kontinensviadalra pedig a müncheni multisport Európa-bajnokság keretében kerül sor augusztus 18-tól 21-ig.

Borítókép: tavaly Tokióban szerencsére csúcsformában volt (Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.